ʻNije loše za debelog momka.ʼ Moramo malo o Lukakuu jer čovjek nikako ne prestaje zabijati

Svojim 34 .golom u debitantskoj sezoni ponovio je uspjeh Ronalda iz 1997./98.

Bila je sredina prošlog kolovoza kad je Romelu Lukaku putem društvenih mreža objavio fotografiju svog odraza u ogledalu. Fokus kamere padao je na trbušne mišiće. ʻNije loše za debelog momkaʼ, napisao je belgijski nogometaš uz objavu fotke odgovarajući kritičarima koji su ga po transferu iz Manchester Uniteda u Inter nazivali pogrdnim nazivima. Ti isti dobili su i emoji srednjega prsta u istoj toj objavi.

Godinu dana kasnije može se vidjeti što su još dobili.

U svojoj debitantskoj sezoni Lukaku je zasad, do 25. minute utakmice finala Europa lige protiv Seville, postigao 34 pogotka za milanski tim. Posljednji koji je imao takvu debitantsku sezonu i njom postavio rekord kluba? Ronaldo. Onaj kojeg neki zovu “pravi” prije no što mu spomenu ime, a neki “debeli”. Bilo je to u sezoni 1997./98.

Usput, Lukaku je postao prvi nogometaš nakon onog drugog Ronalda, Cristiana, koji je poentirao u šest uzastopnih utakmica nokaut faze nekog važnog europskog klupskog nogometnog nadmetanja. A ovaj niz? Wolfsburg, Young Boys, Young Boys, Dinamo Kijev, Dinamo Kijev, Ludogorec, Ludogorec, Getafe, Bayer Leverkusen, Šahtar, Sevilla. Jedanaest utakmica Europa lige zaredom u kojima je bio strijelac.

ʻNije loše za debelog momka.ʼ

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.