Ako je klub stopirao Baleov odlazak, a tvrdi se da jest, onda je Zidane u velikim problemima

Je li ovime bespovratno narušen Zidaneov autoritet u svlačionici Real Madrida?

Onog trenutka kad je Zinedine Zidane prelomio odluku — koja će biti objelodanjena 4. siječnja 2016. kada je imenovan glavnim trenerom prve momčadi Real Madrida — morao je bit svjestan rizika koji preuzima.

U tom su trenutku njegova reputacija, status klupskog i narodnog heroja, ali i trenerska budućnost stavljeni na vagu koja je vrlo lako mogla otići u pogrešnom smjeru. U Realu se lako završava na giljotini, nema veze što o vama misli povijest. Devet osvojenih trofeja, među kojima i tri Lige prvaka i jedan La Lige, reći će da je svoj posao u prvom mandatu odradio vrhunski, a isti takav potez povukao je najavom odlaska s klupe. Otišao je u savršenom trenutku, kao pobjednik.

U ovom trenutku sve nekako vuče prema tome da mu u drugom mandatu na klupi Real Madrida baš i neće biti tako ugodno.

Manje je važno to da u pripremnim utakmicama momčad ne pokazuje znakove koji bi trebali ohrabriti i njega i klupske navijače, na stranu i to što je mu je sastav baš teško stradao u pripremnom ogledu protiv gradskog rivala Atlética, njegovi su problemi drugačije prirode i dolaze u nizu jedan za drugime. No, na stranu i ozljede koje jesu velik problem i zbog kojih će morati u noćima koje dolaze vagati ideju za idejom, najveći njegov problem pitanje je koje povlači Joe Prince-Wright pišući za NBC Sport.

Sukus svega nosi pitanje ima li Zidane potporu u klubu ako je istina, a tvrdi se tako, da je transfer Garetha Balea u Kinu stopirala klupska vrhuška.

Koliko je francuski trener ispao, da ublažimo retoriku, smiješan ako opet u momčadi ima igrača za kojeg je govorio da “bi za sve najbolje bilo da što je prije moguće napusti klub”!? Kako će momčad koju vodi prihvatiti vođu čija nije posljednja i čiji je autoritet zapravo srušen odlukom onih koji vode klub? Koliko će to utjecati na izvedbe momčadi, a time i same rezultate? A zna se tko će biti krivac ne budu li rezultati na razini koja jamči borbu za trofej.

Odlazak Balea u Kinu ostavio bi u blagajni Real Madrida 100-tinjak milijuna eura koliko je u tom razdoblju ukupno potrebno potrošiti da bi se namirio porez i igraču dalo obećano. Ideja je bila da Velšanin u kineski klub (Jiangsu Suning) zapravo ode bez odštete uz obvezu preuzimanja njegovih primanja, a budući da je prijelazni rok u Kini pred svojim zatvaranjem, izglednim se čini da je ta priča sad prošlo svršeno vrijeme.

U Europi takvo što Real Madrid neće moći ispregovarati, a sasvim je bedasto plaćati nekoga toliko za sjedenje na klupi. I tu se priča vraća na Zidanea koji će morati pojesti ono što je rekao i pritom pasti u očima u svom okruženju ili ignorirati činjenicu da u momčadi ima igrača koji može donositi bodove i propustiti priliku skupljati ih. A jasno je kamo to onda vodi…

I da, usput… Bale ne ide na Audi Cup s ostatkom momčadi. Navodno se ne osjeća pshički najbolje nakon što mu je propao put u Kinu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.