HEP logo generalni partner Telesporta

Alkmaar, ubojica divova: AZ je pobijedio PSV i nastavio niz protiv najjačih klubova lige

AZ je pobijedio u šest posljednjih utakmica protiv Ajaxa, PSV-a i Feyenoorda

Nakon 20 minuta utakmice na Amsterdam Areni, PSV je živio bajku: 2-0 protiv Ajaxa, otvoren put prema gostujućoj pobjedi protiv prvog rivala za naslov i šansa za preuzimanje vodstva u Eredivise.

Samo tri dana kasnije, PSV za Ajaxom kasni bod i ima utakmicu manje, što znači da potencijalno kasni četiri. Prvo je Ajax u nedjelju izvukao bod i izjednačio na 2-2, a danas je u Eindhoven došao AZ Alkmaar i s 3-1 zadao momcima Rogera Schmidta poraz.

PSV je tako u tri dana iz pozicije da može kontrolirati utrku za naslov pao u debeli zaostatak. Eto što manje od dva sata nogometa može napraviti.

AZ je nakon 39 minuta imao 2-0, a za razliku od PSV-a u nedjelju nije to ispustio. Philipp Max je u 59. smanjio na 2-1, ali Calvin Stengs je u posljednjoj minuti zabio za konačnih 3-1. Ovom pobjedom se i AZ uključio u utrku, budući da je sada peti, sa samo četiri boda manje od Ajaxa (iako ima i utakmicu više).

Ovo predstavlja nastavak sjajnog niza koju momčad Pascala Jansena ima protiv najjačih nizozemskih momčadi. AZ je pobijedio svih šest posljednjih utakmica protiv PSV-a, Ajaxa i Feyenoorda, s gol razlikom 14-1.

Ubojice divova.