HEP logo generalni partner Telesporta

Arda Turan od danas više nije Barcelonin igrač. Zadnji put za taj klub nastupio je prije 1161 dan

Višegodišnja patnja stigla je kraju

Prije pet godina Arda Turan povukao je potez koji je opravdao željom da osvoji Ligu prvaka. Napustio je siguran posao u Atlético Madridu, potpisao za Barcelonu i počeo živjeti ono što je trebao biti njegov san. Postala je, u igračkom smislu, noćna mora.

Ugovoreni nogometni brak u kojem dvije strane već dulje vrijeme odvojeno žive, danas je okončan.

Zaključno s ovim utorkom Turan prestaje biti Barcelonin nogometaš, premda, realno, to već dugo nije. Dogovorena petogodišnja suradnja svela se na 55 odigranih utakmica (15 golova, 11 asistencija turskog nogometaša u njima), nekolicinu trofeja (ne i Ligu prvaka) u kojima je njegov doprinos u pravilu bio takav da se bez njega moglo i posudbu u İstanbul Başakşehir. Koja, pak, zaslužuje posebno poglavlje.

Postao je Turan ondje vlasnik najveće kazne Turskog nogometnog saveza koji mu je odredio 16 utakmica suspenzije zbog naguravanja pomoćnog suca. Smanjenja je ona kasnije na 10, no sjeme razdora kluba i njega već je bilo posijano. Posudbu su u Başakşehiru odlučili skratiti i vratiti ga u Barcelonu. Koja ga, unatoč što ga je platila 34 milijuna eura, nije željela natrag i koja ga 1161 dan nakon njegove posljednje utakmice za klub više ne vodi kao svog igrača.

Danas je Turan 33-godišnjak koji se posljednjih mjeseci nije naigrao. I slobodan igrač u potrazi za novim nogometnim odredištem.