HEP logo generalni partner Telesporta

Barcelona je upravo potvrdila da je prodala Arthura u Juventus, ali i dovela Miralema Pjanića

Pjanić bi u Barceloni trebao ostati sljedeće četiri godine

Španjolski prvak Barcelona u ponedjeljak je službeno potvrdila transfer 23-godišnjeg brazilskog veznjaka Arthura Mela talijanskom prvaku Juventusu za iznos od 72 milijuna eura. Uvjeti ugovora su takvi da će Arthur na Camp Nouu ostati do kraja aktualne sezone, a potom se zaputiti na novu adresu.

S koje ni u suprotnome smjeru moglo stići i 10 milijuna eura bonusa, a s koje u svakom slučaju stiže pojačanje u liku i djelu Miralema Pjanića.

Četverogodišnji ugovor potpisao je BiH reprezentativac, a Barcelona ga osnažila odštetnom klauzulom u iznosu od 400 milijuna eura. Iznos tog transfera također je objavljen. Pjanić stiže nakon završetka aktualne sezone za 60 milijuna eura, a dodatnih pet će u Juventusovom smjeru u slučaju ostvarenja bonusa ispod kojih je stavio potpis.

Novi ga klub predstavlja riječima total midfielder objašnjavajući da je sposoban igrati na svim pozicijama u srednjem redu i podsjećajući da se sjajno ubacuje naprijed čime postaje prijetnja po suparnikov gol. Majstor je izvođenja slobodnih udaraca, tehnički iznimno kvalitetan, sjajnog pregleda igre i predan momčadi što ga sve, navodi se s njegova novog odredišta, čini jednim od najboljih veznjaka današnjice.