HEP logo generalni partner Telesporta

Bit ću s tobom i u reket kad uđeš: KK Rudeš postao je KK Dinamo Zagreb

ʻTo je jedino zagrebačko ime koje ima težinu za novi i ambiciozan košarkaški programʼ

Na hrvatskoj košarkaškoj sceni pojavio se novi klub — KK Dinamo Zagreb.

Povijest mu je znatno duža i ne broji se od (sigurno namjerno odabranog rođendana) 13. svibnja ove godine, otkako postoji pod tim nazivom. Preciznije, započinje ona 1972. u zapadnom dijelu Zagreba gdje grupa entuzijasta osniva KK Rudeš.

Kako se navodi u primljenom priopćenju, taj klub nakon 48 godina postojanja i rada, brojnih kvalitetnih igrača poniklih u njemu, transformacije u stabilnog i prepoznatljivog sudionika Prve lige Hrvatskog košarkaškog saveza, odnedavno ima novosti.

Krenimo, ipak, redom.

Od 2006. godine i dolaskom nove uprave u Klub na čelu sa predsjednikom Mladenom Miholićem KK Rudeš radi zaokret u strategiji te se posvećuje radu s mlađim dobnim uzrastima. Pet godina kasnije klupski potencijal u radu s mladima prepoznaje i proslavljeni Neven Spahija te na poziv klupskog predsjednika preuzima mjesto potpredsjednika kluba.

Da je odbaran put bio i ispravan ubrzo će dokazati medalje u omladinskim kategorijama te ulazak seniorske ekipe, satkane od većine poniklih u klubu, u Prvu mušku ligu.

“Dolazak na mjesto potpredsjednika KK Rudeš nije nikakva slučajnost. Dobro sam poznavao ljude koji su involvirani u rad Kluba, a i neki od njih su moji bivši igrači. Moj posao je košarka, a košarka se u KK Rudeš, a sada KK Dinamo Zagreb, vrlo ozbiljno shvaća. Klub je to u kojemu se isključivo apostrofira stručnost. Edukacija trenera i stručnog kadra jedan je od mojih osnovnih i redovnih dnevnih zadataka koje s veseljem obavljam jer s druge strane imam ekipu koja želi učiti i ići naprijed. Kada ste okruženi takvim ljudima, sportašima, mladima i naravno navijačima — uspjeh je neizbježan, a ja sam iznimno ponosan što sam dio ove ambiciozne sredine”, veli Spahija.

Dana 13.svibnja 2020 Košarkaški klub Rudeš promijenio je ime u Košarkaški klub Dinamo Zagreb! ?Sa novim imenom u nove pobjede i neka plava groznica krene ???#kkdinamo #basketball #zagreb

Gepostet von Košarkaški Klub Dinamo Zagreb am Mittwoch, 20. Mai 2020

Sa sportskim uspjesima stigle su i veće ambicije te su kvartovski okviri uskoro postali preuski. ʻStručno vodstvo Kluba, uz potporu navijača Bad Blue Boysa koji su u KK Rudešu prepoznali pravi zagrebački duh, spremno je i odlučno ići naprijedʼ, navodi se u priopćenju te objašnjava:

ʻStoga je posljednjih mjeseci provedeno studiozno ispitivanje javnog mijenja, vođeni su višemjesečni razgovori s upravom, članovima i navijačima te je jedini logički zaključak bio da Košarkaški klub Rudeš na skupštini Kluba koja je održana u travnju 2020. godine, promijeni ime u Košarkaški klub Dinamo Zagreb. To je jedino zagrebačko ime koje ima težinu za jedan novi i ambiciozan zagrebački košarkaški program. Uz promjenu imena Kluba došlo je i do promjene na mjestu predsjednika Kluba. Dugogodišnjeg predsjednika Mladena Miholića zamijenio je Marijan Pojatinaʼ.

On, pak, kaže:

“Vrlo je važno naglasiti kako je odluka o promjeni imena došla nakon dugog promišljanja. U gradu Zagrebu sigurno ima mjesta za još jedan ozbiljan i ambiciozan klub, a mi smo davno dokazali da smo zagrebački klub koji diše plavo, a to su prepoznali i naši navijači Bad Blue Boysi. Naš cilj je vrlo jasan, zahvaljujući preciznoj organizaciji Kluba, sa stručnjacima koji su iskustvo stjecali u europskim i američkim klubovima, s perspektivnim mladima igračima, želimo Klub dovesti na jednu zavidnu razinu uz podršku cijelog grada. Veselimo se jeseni, novoj natjecateljskoj sezoni, ali najviše plavoj podršci s tribina jer ovi dečki koji dušu ostavljaju na terenu to zaslužuju.”

Potvrdu svega dobit ćemo vrlo brzo.