Bjelica se predstavio u ulozi Osijekova trenera. Kaže da mu je želja u grad dovesti Ligu prvaka

“Nije mi se ovdje teško vratiti, to je moj klub, moj grad, a ciljevi su visoki. Najviši.”

Nogometni klub Osijek u jutarnjim satima subote potvrdio je da će njegovu momčad preuzeti Nenad Bjelica i pritom sve zainteresirane za informaciju više ostavio u iščekivanju 13 sati za koliko je bila najavljena konferencija za medije na kojoj će se novi trener predstaviti.

Stručnjak koji je do sporazumnog raskida ugovora s Dinamom (da, tako je bilo definirano njegovo tjeranje iz kluba) vrlo uspješno vodio maksimirsku momčad i u domaćim i u europskim okvirima, vraća se na posao nakon gotovo pet mjeseci odmora na koji nije računao. Okruženje u koje stiže vrlo dobro poznaje, premda, realno, mnogo se toga promijenilo u klubu u kojem je nekoć nastupao kao igrač.

Ugovor je potpisan na tri godine, a uz ulogu trenera Bjelica u svoje ruke preuzima i sportsku politiku kluba. Pritom naglašava da nikad nije imao tako čistu situaciju u karijeri kao što je ima sada kad u kunu zna koliko može potrošiti. Možda tek u Wolfsbergeru.

Bjelica stiže u trenucima kad Osijek grca pri dnu ljestvice s jednim osvojenim bodom iz tri odigrane utakmice, što je ostavština njegova prethodnika Ivice Kuleševića. Morat će bolje i morat će bolje odmah želi li momčad iz Gradskog vrta igrati bitnu ulogu u prvenstvu kao što ju je igrao i u prošloj sezoni. Uostalom, zato je Bjelica i tu.

Početak presice na Pampasu nalikovao je početku sezone. Problemi sa zvukom mučili su organizatora, no kad je sve sređeno Bjelica je imao što za reći.

“Ciljevi su visoki. Tko mene zna, zna da su oni najviši mogući. Želio bih dovesti Ligu prvaka u Osijek. Preda mnom je velika odgovornost, ali ja sam za nju nakon 13 godina rada u ovome poslu spreman. Želim dati sve od sebe da Osijek već sutra bude puno bolji.”

“Nije mi se ovdje teško vratiti, to je moj klub, moj grad. Bilo je puno razgovora, pregovora, ali puno sam toga morao uzeti u obzir. Projekt mi je zanimljiv i zbog menadžerskih ovlasti koje ću dobiti ovdje i zbog toga što iza njega stoje visokoambiciozni ljudi. Imao sam i drugih ponuda, nekih i financijski prihvatljivijih, ali kad sam sve stavio na vagu shvatio sam da je ovo najbolje rješenje. Ne bojim se odgovornosti. Dapače, mislim da sam bio bolji u klubovima u kojima je ona bila velika.”

“Što se pojačanja tiče, naravno da sam od početka pregovora, a reći ću vam da smo sve definitivno dogovorili jučer u 12 sati, gledao ekipu i znam što joj treba. Zajedno ću sa stručni stožerom to prokomentirati, ali zadnji vezni, lijevi bek i krilna pozicija su one na koje smo fokusirani jer nisu duplo popunjene.”

Screenshot / Facebook NK Osijek

S igračima će se upoznati u ponedjeljak, a uz njegov će bok raditi i šestorica koja su uz njega bili u Dinamu. Dakle, Rene Poms, prvi asistent, Nino Bule u ulozi drugog asistenta, kondicijski trener Martin Mayer, trener za rehabilitaciju Karlo Reinholz, trener golmana Silvije Čavlina i analitičar Jasmin Osmanović.

Uprava je, priča, ambiciozna, da nije, ne bi gradila ovakav stadion. Dodaje i dovela ambicioznog trenera.

“Ja se vodim onom ‘zamisli nemoguće da bi ostvario najvišu razinu mogućeg’. Pokušat ćemo eventualno jednog dana dovesti na ovaj stadion Ligu prvaka, to bi bilo ostvarenje sna. Siguran sam i da ćemo protiv Basela, kao i u svakoj drugoj utakmici koju ćemo igrati, imati šansu za pobjedu.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.