Bolje biti rezerva: Muslera nije htio braniti kad je bio dijete jer je plakao zbog primljenih golova

Iskusni urugvajski golman na ovom će SP-u ipak biti na klupi

Konačno je došlo vrijeme i za prve utakmice u skupini H, na polovini petog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Dvoboje iz te posljednje grupe otvorit će Urugvaj i Južna Koreja, od 14 sati igrat će na stadionu Education City. Iako ih, nakon puno vremena, na nekom velikom natjecanju neće voditi izbornik Óscar Tabárez, urugvajsku selekciju i dalje obilježava nekolicina iskusnih igrača.

Među njima je i vratar Fernando Muslera, kojem će ovaj SP biti već četvrti u karijeri. Ipak, sada je u nešto drugačijoj ulozi, više nije urugvajska jedinica, što je vidljivo i iz ove današnje postave protiv Koreanaca, na vratima će biti Sergio Rochet, inače golman iz domaćeg prvenstva.

Tako zasad neće moći poboljšati svoj učinak od čak 133 nastupa za Urugvaj, što ga smješta na diobu trećeg mjesta vječne ljestvice, zajedno s Edinsonom Cavanijem, koji je danas također na klupi. Ukupno je dosad, računajući i klubove, odigrao 729 seniorskih utakmica, što je ipak pravo čudo, s obzirom na njegovo djetinjstvo.

Naime, kako je priznao u jednom davnom intervjuu, Muslera nije htio braniti kad je bio dijete jer je plakao zbog primljenih golova. Možda je i to imalo utjecaja na njegov karakter, koji je poslije pokazivao tijekom čitave karijere, u trajanju od 18 godina. Već s 23 godine postao je startni golman u urugvajskoj izabranoj vrsti, što je rijetkost za tu poziciju, a tu je poziciju držao sve do Tabárezevog odlaska prošle godine.

Ako ništa drugo, barem ga je aktualni izbornik Diego Alonso poštedio eventualnih suza, i to na najvećoj sceni…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.