HEP logo generalni partner Telesporta

Boris Becker i Nick Kyrgios malo su se porječkali na Twitteru zbog Zvereva i korone

Sve je počelo nakon što je Becker australskog tenisača nazvao izdajicom

Australski tenisač Nick Kyrgios u više je navrata javno kritizirao ponašanje pojedinaca tijekom pandemije koronavirusa, a svoju su porciju dobili i sudionici Adria Toura i njegove zadarske postaje. Nije se svidjelo Kyrgiosu ono što je vidio, a nije se niti ustrčavao to putem Twittera podijeliti s ostatkom svijeta.

Budući da spada u skupinu ljudi koje baš i ne zanima mišljenje drugih o njemu samome, a dokazao je to više puta, rado će se i posebice kad je u pravu upustiti u prepirku braneći svoj stav. A danas mu se ukazala prilika izmijeniti par riječi s Borisom Beckerom koji ga je istaknuo u jednom od upisa na Twitteru nazvavši ga izdajicom.

Razlog za to Becker je pronašao u Kyrgiosovom prozivanju Alexandera Zvereva zbog izlaska iz samoizolacije u kojoj je obećao biti nakon što je dio društva s Adria Toura bio pozitivan na testu za koronu. Poručio mu je Kyrgios da je sebičan, da je prijetnja drugima kad izlazi u javnost, a sve to ispričao u kameru s prilično iskrenim gnušanjem.

Onda se javio Becker s opaskom o izdajicama, označio Kyrgiosa i rasprava je započela. Australac se iskreno začudio što je Beckeru zasmetalo to što radi, podsjetio ga da govori o pandemiji te da ʻako se netko ponašao poput idiota kao što to Alex radiʼ da on nema problema s time da ga prozove.

Kyrgiosov ʻservisʼ Becker je vratio riječima da shvaća situaciju koja je u tijeku i da je ona strašna te da je bolest uzela puno života. Potom i dodao da bismo svi trebali biti u zaštiti svojih obitelji i voljenih osoba, ali da on i dalje ne voli izdajice. Priznao je da je Zverev postupio neodgovorno, no to ne mijenja njegovo mišljenje o ljudima koji krše nepisano pravilo i javno istupaju o stvarima koje bi trebale ostati na terenu i u svlačionici.

U daljnjoj prepisci Kyrgios se ne može načuditi zašto ga Becker naziva izdajicom te mu poručuje da on samo brine za ljude. Beckera pritom naziva prvakom. Ubrzo to mijenja u uvredljivije izraze poručujući mu da nije baš najbistriji.

Taj meč na Twitteru Becker je pokušao privesti kraju smirivanjem situacije pa i upitom kako je u Australiji. Odgovor koji je dobio nije bio pomirljivog tona. Kyrgios mu je poručio da se prestane ponašati kao da su prijatelji sad kad mu je začepio usta pa se Becker povukao poručivši da bi ga volio vidjeti kako ispunjava svoj potencijal i osvaja Grand Slam. Veli Becker da bi na taj način Kyrgios postao pravi uzor djeci širom svijeta i zbog prava za jednakost i uslijed borbe protiv rasizma. Dobio je odgovor nakon kojeg je (barem zasad) prekinuo raspravu…