HEP logo generalni partner Telesporta

Brani se, kontriraj, pa tako opet: Joséovi Spursi očitali su lekciju Pepovom Manchester Cityju

Tottenham je s 2-0 pobijedio City u Londonu

José Mourinho obrnuo je sat, okrenuo vrijeme unazad i orkestrirao jednim od svojih klasičnih taktičkih remek-djela, kao da je 2010.

I ovoga puta s druge strane bio je njegov stari rival, ali Pep Guardiola nije imao rješenje za Mourinhov Tottenham u današnjem derbiju 9. kola engleske Premier lige. Završilo je 2-0, a moglo je i gore za aktualnog viceprvaka.

Tottenham je od početka prošle sezone sedam puta šutnuo prema golu Manchester Cityja. Zabio je šest pogodaka, uključujući i dva večerašnja. S druge strane, Pepovi momci šutirali su 55 puta i zabili: dva. Taj princip stajao je i iza večerašnje utakmice.

City je imao loptu, City je šutirao, ali u kontroli je uvijek bio Tottenham i samo Tottenham. Harry Kane je još jednom asistirao, Son Heung-min je još jednom zabio, Tottenham je još jednom pobijedio.

Oba pogotka pala su u istom kontekstu: Tottenham osvaja loptu duboko u svojoj polovici, u nekoliko poteza rasteže teren i onda s jednostavnom loptom iza Cityjeve obrane (prvo Tanguyja N’dombelea, onda Kanea) izbacuje svoj igrača jedan na jedan s Edersonom (prvo Sona, onda Gija Lo Celsa.

Brani se, kontriraj, izdrži suparnički pritisak, pa tako još jednom. Klasični Mourinho.

Tottenham i Mourinho su, barem do sutra, na vrhu Premier lige.