Bravo, dico: Hajdukovi juniori su nakon raspucavanja izborili Final Four Lige mladih

U regularnom dijelu utakmice bilo je 1-1, a s bijele točke bolji su bili Bijeli

Povijesni uspjeh za Hajdukove juniore i čitav hrvatski nogomet. Bijeli momci došli su na Westfalen, odigrali sjajno protiv Borussije Dortmund i nakon 1-1 u regularnom dijelu te 9-8 s bijele točke su izborili Final Four Lige mladih u Nyonu!

Od početka je Hajduk bio sjajno organiziran. Domaći je sastav očekivano imao posjed, ali prijetio je tek izdaleka, dok su Bijeli visokim pritiskom dolazili u opasnije prilike i sve bolje šanse gostujuće su prirode.

Prvi je nakon kornera zaprijetio Mateo Jurić-Petrašilo, a nakon toga Borussia iz daljine stavlja Bornu Buljana na kušnju. Prvo je odapeo Abdoulaye Kamara pa Paris Brunner, ali prvome je Buljan obranio, dok je drugi pucao kraj gola.

Najveću priliku prvog dijela ipak je imao Roko Brajković u 21. minuti. Oduzeo je Hajduk loptu na sredini i Brajković je krenuo u dribling i trk pa se tako izborio za udarac s nekih desetak metara, ali zamalo je promašio vrata.

Nakon toga je Borussia do konca prvog dijela gotovo pa potpuno uzela loptu u noge, ali se Hajduk jako dobro i disciplinirano branio, ali prema naprijed nije stvorio ništa opasnije osim jednog udarca Jere Vrcića u 45. koji je ipak obranjen.

Sličnim odnosom snaga nastavilo se i u drugom dijelu. Dosta problema radi Samuel Bamba, ali bijela obrana izdržava sve nalete i napade. S druge strane, pokušava se dugim izbijanjima naći Brajkovića, Vrcića ili Matu Antunovića, a skoro je tako u 64. pao i gol.

Duga na Brajkovića koji je pao u duelu, ali je ipak uspio proslijediti loptu na natrčalog Nou Skoku kojem ipak uklizava vratar na 16 metara, ali lopta se dalje odbija Vrciću. Imao je prazan gol na svom dlanu Jere, ali se predugo namještao i na kraju mu je to izbijeno.

Probao je i Niko Đolonga u 71. minuti kad se priključio napadu, ali je pucao kraj gola, a onda je ipak pao gol. Brzo je Hajduk oduzeo loptu i odmah je Brajković ubacio s lijeve strane, a na nekih 11 metara vinuo se potpuno zaboravljeni Antunović koji je krasno glavom pogodio sam kut za vodstvo Bijelih.

Ono ipak nije dugo trajalo, tek četiri minute. Izigrala je Borussija desnu stranu gostujuće obrane praktički u svom prvom jako opasnom napadu drugog dijela, a projurio je Michel Ludwig kojeg ruši Tomislav Arković.

Sudac je odmah pokazao na bijelu točku s koje je siguran Julian Rijkhoff u 76. minuti za 1-1.

Umirila se nakon toga utakmica, ali Hajduk je skoro do novog vodstva i vjerojatne pobjede došao u prvoj minuti nadoknade. Odlično je Hajduk izašao dodavanjima i izbacio je Šimuna Hrgovića na lijevoj strani, a nisku loptu ovoga na peterac Vasco Walz šalje u svoju gredu umjesto u autogol.

Ipak tako nisu uspjeli Splićani riješiti sve u 90 minuta pa se pristupilo raspucavanju s bijele točke. Buljan i Silas Ostrzinski tako su stupili u prvi plan. Farokou Cissé s domaće je strane bio siguran u prvoj seriji, ako i Vrcić na drugoj strani.

Rijkhoff je i u revanšu svladao Buljana u drugom krugu, a Marin Čalušić također nije imao problema. Ni u trećoj seriji nisu golmani imali uspjeha, mirni su bili Ludwig i Jurić-Petrašilo. Göktan Gürpüz i Skoko također nisu griješili pa su igru živaca prebacili i na petu seriju.

Tako je nakon Brunnerovog pogotka sav pritisak pao na leđa kapetana Marka Capana, ali ni on nije imao nikavih problema i zakucao je to u gornji kut. Kamara je u šestoj nastavio imresivno izvođenje domaćina, kao i Krešimir Nazor s druge strane pa ni nakon 12 udaraca golmani nemaju ni šanse.

Samuel Bamba i Arković pogađali su u sedmoj, kao i Nnamdi Collins te Đolonga u osmoj seriji. Napokon se golman iskazao u devetoj, i to srećom Buljan koji je skinuo Filippu Manéu. Pobjedu na plećima trebao je ponijeti Ante Kavelj koji je siguran za polufinale!

U njemu će se Hajduk sastati s Milanom, dok drugi polufinalni par čine Sporting i AZ. Ne treba ni napominjati kako je ovo i najveći uspjeh jedne hrvatske juniorske ekipe u povijesti. Polufinalni dvoboji u Nyonu su na rasporedu 21. travnja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.