Bruno Marić o suđenju u prošloj sezoni: ‘Naši su suci uz bok najboljima u Europi’

Prvi čovjek Sudačke komisije nema previše zamjerki

Bruno Marić, predsjednik HNS-ove Sudačke komisije, osvrnuo se u intervjuu za Sportske novosti na razinu suđenja u prethodnoj sezoni HNL-a.

Marić je istaknuo da je zadovoljan načinom na koji se sudilo te poručio da od sudaca u idućoj sezoni očekuje da budu još bolji.

“S obzirom na to da je ovo bila uistinu posebna sezona, sezona u kojoj se do pretposljednjeg kola nije znalo tko će biti prvak, izražavam zadovoljstvo. Ta bitka za naslov prvaka vodila se tijekom cijelog prvenstva između četiri kluba. To je svakako posebnost, a samim time i veliki izazov za sudačku organizaciju”, rekao je.

“Od sljedeće sezone očekujem da budemo još bolji. To je onako najkomforniji odgovor. Ali, iskreno, od sljedeće sezone očekujem da se o sucima na kraju niti ne priča. Ako pričamo o kvaliteti, naši suci su uz bok najboljima u Europi”, dodao je.

Marić je istaknuo i da je VAR “blagoslov za suce”.

Ivan Bebek je u Elite kategoriji sudaca, on je naša ikona, sudac najveće sudačke karijere u povijesti Hrvatske. A koje utakmice će suditi, odlučit će povjerenik za određivanje sudaca kojeg će imenovati Izvršni odbor HNS-a prije početka prvenstva. Bebek nastavlja tamo gdje je stao, kako čujem, jedva čeka seminar sudaca prije početka sezone”, rekao je pak o Bebekovoj budućnosti.

Za kraj je poručio i da je plan u budućnosti smanjiti listu sudaca na primjerenu razinu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.