Camavinga o Modriću: ‘Nadahnjuje me njegov način igre, nije bez razloga osvojio Ballon d’Or’

Realova mlada nada brzo je našla uzor unutar svlačionice

U posljednjim satima prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, mladi Eduardo Camavinga iz Rennesa je prešao u Real Madrid. Postupno mu je trener Carlo Ancelotti davao sve više prilika i minuta, u svim je natjecanjima skupio ukupno 38 nastupa, pritom se dvaput upisao u strijelce i asistente.

Tek mu je 19 godina, pa mora još podosta toga naučiti u nogometu, pogotovo od starijih suigrača, u reprezentaciji, ali i klubu. Posebno ga se, kaže mladi Francuz, dojmio baš Luka Modrić.

“Stvar koja me najviše fascinirala je to da on u jednakoj mjeri igra i u obrani i u napadu. Nadahnjuje me način na koji Modrić igra, vjerojatno bih slomio gležanj kad bih pokušao izvesti neke njegove poteze. Uostalom, nije bez razloga osvojio nagradu Ballon d’Or”, pohvalio je Camavinga kapetana hrvatske reprezentacije.

Ipak, nije Modrić jedini koji je utjecao na ovog francuskog nogometaša, i ostatak Realovih senatora se iskazao u tome, pogotovo u prilagodbi na novu okolinu.

“Svi ti veterani su pomogli u tome da se osjećam vrlo ugodno u svlačionici ili na treningu. Kad god imam neko pitanje, bez problema ga mogu postaviti Modriću, Toniju Kroosu ili ostalima. Naravno, sve to je i odraz mog ponašanja prema njima, lakše će vam dati savjet ako im se vi prvi obratite”, dodao je.

Prelazak iz Rennesa u velikana kao što je Real bio je veliki šok za Camavingu, pogotovo se to održava u slavljima nakon trofeja i pobjeda.

“Osvojili smo španjolski Superkup, a uopće nije bilo neke velike proslave. Tada sam shvatio da je situacija posve drugačija nego u Rennesu, gdje smo burno slavili nakon svakog, pa i najmanjeg trijumfa. Ovdje proslavljamo samo velike i važne pobjede”, zaključio je Camavinga.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.