HEP logo generalni partner Telesporta

Službeno: UEFA odgodila Euro za iduću godinu

UEFA još nije potvrdila informacije, ali jest Norveški nogometni savez

Europsko nogometno prvenstvo neće biti odigrano u zakazanom terminu od 12. lipnja do 12. srpnja već u ljeto sljedeće godine. Također, nogometna prvenstva obustavljena iz istog razloga zbog kojeg je i Euro odgođen, dakle pandemije koronavirusa, kompletirat će se u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Bude li to dozvolio razvoj situacije koja je pogodila svijet.

Vijest i dalje ima oblik službeno nepotvrđene informacije barem od organizatora natjecanja, međutim, baš takve informacije stižu s mjesta događaja od novinara koji prate UEFA-inu konferenciju. Ali i ne samo od njih. Da se Euro pomiče na 2021., odnosno u termin od mjesec dana s početkom od 11. lipnja, saznajemo i od Norveškog nogometnog saveza koji je potvrdu toga objavio na službenom Twitter-profilu.

Potvrdu krovne europske nogometne organizacije još ćemo neko vrijeme pričekati, no saznaje se i da je pred njom sad osnutak dviju radnih skupina. Jedna, koju će činiti dva predstavnika klubova, dva UEFA-ina predstavnika i dva iz liga koje predstavljaju, imat će zadatak osmišljanja kalendara natjecanja. Druga će se baviti financijskom stranom priče.