Červar o remiju s Japanom: ‘Ovo nije šok, šok je da su svi unaprijed govorili da smo pobjednici’

Hrvatska nije izgledala dobro na otvaranju Svjetskog prvenstva

Hrvatska je loše otvorila Svjetsko prvenstvo u Egiptu. U prvoj utakmici turnira hrvatska rukometna reprezentacija neočekivano je remizirala s Japanom 29-29.

Rezultat je s obzirom na okolnosti i dobar, jer riječ je o utakmici u kojoj je Hrvatska gubila i po šest razlike. Jedanaest sekundi prije kraja bod Hrvatskoj iz sedmerca donio je Ivan Čupić.

Izbornik reprezentacije Lino Červar nakon utakmice rekao je kako se ona ne može opisati kao “šok”.

“Ovo nije šok. Šok je to da su svi unaprijed govorili da smo pobjednici”, rekao je Červar nakon utakmice.

“Japan je dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara. Ne treba zato pljuvati po treneru i igračima. Morao sam poduzeti puno promjena, tražio sam najbolju reakciju ostalih igrača. Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra obrana. Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti. Moram pohvaliti igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, na kraju smo mogli i pobijediti”, dodao je.

“Svi su dali sve od sebe, Cindrić ozlijeđen na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Na kraju, moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika se nikada ne smije podcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod”, upozorio je Červar. “Nismo Francuska da imamo stotinu šutera. Imamo Mamića i Martinovića koji nije standardan u svom klubu. Japan je dobro igrao, neću umanjiti vrijednost Japana. Jako je bitno izvući i ovakvu utakmicu, izašli smo neporaženi nakon onakvog starta i prvog poluvremena.”

Hrvatsku u nedjelju čeka utakmica s Angolom. Ponovno se igra u 18 sati i nadamo se da sličnih komplikacija za dva dana ipak neće biti…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.