Clément Noël slavio je u noćnom slalomu u Schladmingu. Samuel Kolega zauzeo je 21. mjesto

Drugi je bio Zenhäusern, a treći Braathen

Slaba je bila ova večer za hrvatske predstavnike u noćnom slalomu što se po 27. put održao u austrijskom Schladmingu. Od njih četvorice, opet se samo jedan plasirao u drugu vožnju, jer su Filip Zubčić i Istok Rodeš izletjeli sa staze, a Matej Vidović bio je tek na 41. mjestu. Tako je hrvatske boje u lovu na bodove predstavljao jedino Samuel Kolega, koji je na kraju popravio svoj plasman čak za šest pozicija.

U prvom nastupu je bio 27., a na kraju je ugrabio 21. mjesto, pa je tako četvrti put ove sezone došao do bodova, nakon Val d’Iserea, Garmisch-Partenkirchena i Adelbodena. Bila je to pretposljednja slalomska provjera uoči Svjetskog prvenstva u Courchevelu i Méribelu, generalna proba bit će također u francuskim Alpama, u Chamonixu.

Inače, Kolegin zaostatak za pobjednikom na kraju iznosi tri sekunde i 24 stotinki, u boljem se svjetlu pokazao tijekom drugog laufa, s 12. vremenom. Konačnu pobjedu je odnio Clément Noël iz Francuske, sa sedam stotinki bržim vremenom od drugoplasiranog Švicarca Ramona Zenhäuserna, dok je treći bio norveški skijaš Lucas Braathen, s 38 stotinki zaostatka za Noëlom.

Tako je tragičar postao Norvežanin Henrik Kristoffersen, vodeći iz prve vožnje je uz niz pogrešaka doskijao tek do 11. mjesta. Za francuskog predstavnika je to ukupno jubilarna, 10. pobjeda u karijeri, sve prethodne je također ostvario u ovoj disciplini. Skijaška karavana ne odlazi odmah iz ovog austrijskog skijališta, jer će Schladming u srijedu prvi put u svojoj povijesti organizirati i noćnu veleslalomsku utrku.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.