Dalić o izjavi kanadskog izbornika: ‘Porazgovarat ću s igračima, to nas može samo motivirati’

John Herdman je sinoć rekao kako će “sje*ati Hrvatsku”

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je i dan nakon remija s Marokom (0-0) bio na druženju s novinarima. Pritom se osvrnuo na tu jučerašnju utakmicu, ali je i onda iduća, u nedjelju protiv Kanade, već u fokusu hrvatske nogometne reprezentacije. Dalić je čak i promijenio svoj prvotni stav, ipak nije previše zadovoljan ovim neriješenim rezultatom.

“Nisam presretan s tim bodom, a i momčad je razočarana jer želimo više. Ali igrali smo protiv suparnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje”, poručio je Dalić na početku svoje konferencije.

Kanadska reprezentacija dobrano je namučila Belgiju, no ipak je morala priznati minimalan poraz (1-0).

“Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Njeni igrači su ofenzivni i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške, no puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi, Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ju pobijedimo i ostvarimo svoj cilj”, dodaje.

Podosta buke je izazvala sinoćnja izjava kanadskog izbornika Johna Herdmana, koji je svojim igračima poručio kako će “sjebati Hrvatsku u idućoj utakmici”.

“Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo, ali neću se na to osvrtati, mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima, to nas može samo motivirati. Ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil”, odgovorio je hrvatski izbornik.

Još nije posve siguran u početnu postavu za tu nedjeljnu utakmicu, to će ovisiti i o stanju s eventualnim ozljedama, poput one zbog koje je Nikola Vlašić završio jučerašnji nastup već nakon prvog dijela. Isto tako, na kraju je morao odgovoriti i na upite o tome je li taj bod s Marokom bio glavni cilj.

“Vidjet ćemo sve danas. Vlašić je obavio pregled i on bi trebao biti sutra na treningu, ali bit će promjena. Nema sad nekih velikih razmišljanja o tome, moramo analizirati Kanadu. Nama je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti i to moramo promijeniti. Cilj nam je bio pobijediti Maroko, no nedostajao nam je ofenzivni dio. Nismo išli na bod, Argentina i Njemačka su išle na sve, a dobile su ništa”, zaključio je izbornik Dalić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.