Dankeschön: Javi Martínez napušta Bayern nakon devet sezona i 23 trofeja

Španjolac odlazi na kraju sezone

Auf Wiedersehen.

Javi Martínez je objavio da nakon devet bogatih godina napušta Bayern. Jedan od najboljih polivalentnih defanzivnih igrača svoje generacije napustit će klub na kraju sezone u kojoj još uvijek ima priliku doći do nevjerojatne devete bundesligaške titule.

Martínez je u Bayern došao iz Athletica 2012. za tada rekordnih 40 milijuna eura. U devet sezona je odigrao 266 utakmica i osvojio 23 trofeja, uključujući osam Bundesliga, dvije Lige prvaka i pet DFB-Pokala.

Martinez je bio integralni dio obje momčadi koje su osvajale kontinentalnu trostruku krunu, 2013. pod Juppom Heynckesom i lani pod Hansijem Flickom. Njegov mandat u Bayernu obilježio je neviđen rezultatski uspjeh, ali i puno problema s ozljedama. Kada je bio zdrav, spadao je među najbolje svjetske distributore s pozicije stopera ili zadnjeg veznog.

“Ponosan sam što sam bio dio Bayernove obitelji devet godine. Htio bih zahvaliti klubu i ponajprije navijačima: učinili ste München mojim domom. Nikada neću zaboraviti ove godine, živio sam za klub i dao sve što imam za njega. Muchas gracias, dankeschön, servus, vidit ćemo se opet.”