Dario Šimić smatra da je odnos između Dinama i Lokse pozitivan, a crpljenje igrača prirodno

“Tako je lakše za same igrače koji mogu odigrati 50 ili 100 utakmica u Prvoj HNL”

Čelnik Hrvatske udruge Nogometni sindikat i i nekadašnji lider opozicije u HNS-u Dario Šimić gostovao je u podcastu Sportklub televizije gdje je podijelio nekoliko razmišljanja o nogometnim aktualnostima; od reprezentacije do domaćih klubova. Naravno, pritom se osvrnuo na Dinamove šanse u Ligi prvaka pred večerašnji ogled s Ferencvárosem.

“Ovaj Dinamo izgubio je Danija Olma koji je bio srce momčadi i, budimo realni, jako ga je teško nadoknaditi”, započeo je Šimić. “Dobio je nešto u Luki Ivanušecu i Lovri Majeru, vidimo da se i Kastrati lijepo pokazao. Nije lako stalno prodavati igrače i napraviti rezultat, to je stvarno teško. Stalno kupovati nove dok ih baš nema puno, ako su dobri koštaju, dosta je to zahtjevan posao gdje je potreban dobar skauting. Dinamo dosta igrača crpi iz Lokomotive što je prirodno, u gradu Zagrebu si, to ipak pomaže, igrači su na to već prilagođeni, imaju iskustva od 50 do 100 utakmica u Prvoj HNL i lakše se prilagođavaju što je velika stvar.”

Na pitanje smatra li da postoji nešto loše u tom odnosu, predsjednik Hrvatske udruge Nogometni sindikat kaže:

“Smatram da je to pozitivno jer je tako lakše za same igrače koji mogu odigrati 50 ili 100 utakmica. Da nema jednog takvog kluba u Zagrebu, teže je, igrači se odnekuda trebaju uzimati. Ako dovedeš igrača iz Osijeka, to nije isto kao da dođe iz Zagreba.”

Prokomentirao je Šimić još nekoliko tema vezanih uz domaći nogomet u koji je poprilično uključen kao predsjednik HUNS-a. O općenitom stanju tvrdi:

“Mi smo među 10 najboljih liga kao relativno mala država koja nije prebogata”, konstatirao je nekadašnji Milanov obrambeni as. “Zamah će nam definitivno donijeti posao oko TV prava na što sam i ja apelirao kako bi se olakšala stvar za klubove koji su centar razvoja hrvatskog nogometa. Liga 10 nudi jake i podražajne utakmice, mislim da nas je i to diglo na europskim susretima. Slično je bilo kad smo mi igrali u Italiji. Naravno, poslije toga bit će potrebno riješiti drugu, pa i treću ligu. One trebaju biti razvojne. Ima puno prostora za mlade igrače koji se mogu pokazati i dokazati ako ima kvalitete.”