HEP logo generalni partner Telesporta

David Čolina o nastavku Hajdukove neslavne sezone: ‘Osvajanje Kupa bi nas spasilo’

Hajdukovi igrači trenutno su na Braču na zimskim pripremama

David Čolina trenutno odrađuje svoje druge zimske pripreme kao Hajdukov igrač; na Braču će biti s Bijelima sve do 16. siječnja, kada slijedi povratak u Split.

Mladi bek je na Poljud došao u srpnju 2019. i do danas skupio 35 nastupa. Ove sezone je bio standardan sve do kraja studenog i utakmice protiv Slaven Belupa te već sada, uključujući i europske utakmice, ima više od 1.000 minuta na terenu.

Uoči nastavka teške i izazovne sezone, razgovarao je s Dalmatinskim portalom o svojoj ulozi u klubu, očekivanjima do kraja sezone i psihološkom stanju u kojem se nalazi momčad.

Na pitanje što Hajduk može napraviti u proljetnom dijelu sezone, odgovorio je ambiciozno:

“Ne mogu ništa obećati. Možemo samo obećati da ćemo pokušati popraviti rezultat koji je do sada bio dosta loš. Zaslužujemo puno bolji plasman. Imamo i kup, pokušat ćemo ići što dalje. Osvajanje kupa bi nas spasilo.”

O psihološkom problemu koji trenutno muči momčad:

“Mislim da igramo bolje nego što to mjesto na tablici pokazuje. Najviše bih rekao da je riječ o psihološkom segmentu. Kada u ekipi imaš više starijih igrača s iskustvom, naravno da je s njima lakše. Dosta smo mlada momčad. Imamo dva, tri igrača koja imaju preko 100 utakmica.”

Unatoč tome, tvrdi da atmosfera u svlačionici trenutno ne pati, dapače:

“Atmosfera je po meni odlična. Nema nikakvih problema. Sada je stigao i Lovre Kalinić, donio je malo ozbiljnosti. Stariji je igrač, ima iskustva. Najviše će nam pomoći po pitanju ozbiljnosti i sigurnosti.”

O vlastitom napretku u ulozi beka:

“Ima prostora za napredak, ali mislim da sam dosta bolji u obrambenom segmentu nego kada sam došao. U fazi napada što više napraviš to je bolji. Sigurno sam napredovao na Poljudu, ali ne mogu reći koliko je to u postotcima.”