De Bruyne o trofeju za igrača utakmice: ‘Ne znam zašto sam ga dobio, vjerojatno zbog imena’

“Ne mislim da sam odigrao sjajnu utakmicu”, poručio je

Baš kao i u utakmici Hrvatske i Maroka (0-0), gdje je najboljim igračem pomalo i neočekivano proglašen Luka Modrić, slična se situacija ponovila i u drugom dvoboju u skupini F. U tom je susretu Belgija upisala minimalnu pobjedu (1-0) nad Kanadom, a za najboljeg pojedinca izabran je Kevin De Bruyne.

I to je bilo poprilično iznenađenje, jer se ovaj vezni igrač Manchester Cityja nije baš previše istaknuo, a nije niti sudjelovao kod tog jedinog pogotka na utakmici. Naravno da je i sam De Bruyne bio začuđen takvim raspletom situacije, što je vidljivo i iz njegovog izraza lica prilikom fotografiranja, a i iz izjava prilikom dodjele tog trofeja.

“Ne mislim da sam odigrao sjajnu utakmicu. Ne znam zašto sam dobio ovaj trofej, vjerojatno zbog svog imena. Uostalom, mi kao čitava momčad nismo dobro igrali, pogotovo u prvom poluvremenu. Jako loše smo počeli, momentum je bio na kanadskoj strani, nismo mogli slomiti njihov pritisak. Kažem, nismo igrali naročito dobro, uključujući i mene, ali našli smo put do pobjede”, poručio je De Bruyne.

Kada se pogleda njegova statistika, čini se kako te riječi imaju temelja te da se Cityjeva zvijezda baš i nije proslavila, pogotovo ako u obzir uzmemo standarde koje je postavio u klupskom dresu tijekom proteklih sezona. Primjerice, kompletirao je samo 23 od 33 pokušaja dodavanja (ispod 70 posto točnosti), a imao je tek dva udarca prema golu, od kojih je samo jedan bio i unutar okvira.

No, čak i u takvom razvoju situacije, uspio je stvoriti četiri prigode na utakmici, svi ostali suigrači ubilježili su tek jednu i jedinu. Priliku za popravak dojma imat će već u nedjelju, od 14 sati protiv Maroka, ne bi bilo dobro da baš uoči dvoboja s Hrvatskom spoji dvije pomalo i blijede predstave…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.