Dinamo je u gostima remizirao s Varaždinom

Varaždin - Dinamo 1-1

U prvoj utakmici četvrtog kola HNL-a Dinamo je u gostima s Varaždinom odigrao 1-1.

Utakmicu su od prve minute započeli Mislav Oršić i Bruno Petković, na klupi su ostali Josip Drmić i Arijan Ademi, a Dinamo se s novopečenim prvoligašem mučio cijelo prvo poluvrijeme.

Unatoč većem posjedu, Dinamo je na prvi udarac u okvir gola čekao do 34. minute kada je Luka Ivanušec pucao iz daljine, no Oliver Zelenika obranio je njegov udarac. Utakmica se uglavnom igrala na polovici Varaždina, a Dinamo je u napad stizao uglavnom preko lijeve strane.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Petar Bočkaj tako je ubacio loptu na drugu stativu, gdje ju je glavom u mrežu pospremio Dario Špikić. Varaždinci su tražili prekršaj u duelu i promjeni posjeda koji su prethodili golu, ali uzalud, i Dinamo je na pauzu otišao s prednosti.

Varaždin je u drugom dijeli zaigrao ofenzivnije i dobar dio nastavka bio opasnija momčad na travnjaku. Pritisak je urodio zasluženim golom u 63. minuti kada su Varaždinci izigrali obranu Dinama i loptu poslali na desnu stranu do Michelea Šege koji je neometan sjajno pogodio suprotni kut za 1-1.

Nakon izjednačenja Varaždin je do kraja ostavio i dojam momčadi koja je u ovoj utakmici tražila i bila bliže tri boda, ali do drugog gola nije stigla. Dinamo je pokazao znakove života nakon 70. minute, ali ni Plavi nisu uspjeli stići do ozbiljne prilike pa tako ni do izjednačenja.

Nesigurno putovanje Ante Čačića nastavlja se do daljnjeg…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.