Dobar momak: Mason Mount platio je ulaznice za finale FA Cupa mladim Chelseajevim igračima

Takve stvari inače radi klupsko vodstvo, no to nije moguće zbog sankcija

Ovog nas popodneva očekuje finale 141. izdanja FA Cupa, na Wembleyju se sastaju Liverpool i Chelsea. Nakon 29 godina, prvi će se put u oba finala engleskih kupova naći isti suparnici, 1993. je Arsenal preko Sheffield Wednesdaya došao do dvostruke krune. Sada će to pokušati ostvariti i Liverpool, no i Chelsea će imati solidnu podršku s tribina, s obzirom da se utakmica igra u njegovom gradu.

Među tisućama navijača u plavom, ipak će biti i Chelseajevi igrači iz omladinskih pogona, iako je to sve donedavno bilo upitno. Naime, zbog sankcija koje su tom londonskom prvoligašu nametnule vlasti u Engleskoj, klupsko vodstvo nije bilo u mogućnosti nabaviti ulaznice za nogometaše iz svoje akademije, kao što je to inače uobičajeno.

Uskočili su tada igrači i stručni stožer seniorske momčadi, prije svega predvođeni Masonom Mountom, te vlastitim novcem pokupovali nekoliko desetaka ulaznica za mlade nade svog kluba. Nije se o tome previše govorilo u javnosti, ali kad je već priča procurila, trener Thomas Tuchel morao ju je potvrditi.

“Istina, napravili smo to, ipak je ovo veliko natjecanje, a mi kao klub smo ujedinjeni. Inače bi klub kupio te ulaznice i podijelio ih roditeljima djece iz našeg omladinskog pogona, pa smo sada mi uskočili. Moram pohvaliti Mounta, on je pokrenuo tu inicijativu i vodio je, mi smo samo pratili”, kratko je prokomentirao Tuchel.

Podsjetimo, zbog ovih sankcija, svakodnevni rad i funkcioniranje kluba je prilično ograničeno, novci iz proračuna mogu se utrošiti samo na najosnovnije stvari. Isto tako, trgovina s dresovima i ostalim asortimanom već je tjednima zatvorena, a onemogućena je kupovina novih ulaznica, pa su na tribinama Stamford Bridgea ostali samo vlasnici godišnjih ulaznica, uz neuobičajeno velik broj praznih sjedalica.

Početak ove utakmice je, inače, zakazan u 17 sati i 45 minuta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.