Dobili smo još jednu navijačku skupinu reprezentacije: osnovan je Klub navijača Mi Hrvati

“Nismo HNS-ovi plaćenici”, kaže Drmić

Nakon Kluba navijača Uvijek vjerni, Udruge navijača Uvijek vjerni i Udruge navijača Budi ponosan, sada imamo i Klub navijača Mi Hrvati.

Nova navijačka skupina hrvatske nogometne reprezentacije osnovana je u Kninu na proslavi 25. godišnjice Oluje, a na skupštini nove grupe bio je i Boris Durlen, izaslanik Davora Šukera i Marijana Kustića. Skupina je dio Hrvatskog nogometnog veleposlanstva (Croatian Fans Embassy) koji je pak dio UEFA-inog projekta u sklopu kojeg svaka država imenuje jednu krovnu navijačku organizaciju reprezentacije.

Predsjednik udruge je Stipe Drmić, psihijatar u KB Dubrava.

“Htjeli smo da Udruga Uvijek vjerni, u kojoj smo bili nešto više od pola godine, promijeni statut, da radi na potpuno drugačiji i transparentan način, ali to se nije dogodilo i povjerenici su odlučili da osnujemo nešto potpuno novo, što nema nikakve veze s Uvijek vjernima, ni jednima, niti drugima. HNS je to pozdravio. Nama je prešlo 94 posto povjerenika”, rekao je Drmić u razgovoru za Sportske novosti. “Mi nismo plaćenici HNS-a, od njega ne dobivamo nikakav novac niti ga tražimo. Financiramo se od članarina. Jedino u čemu će HNS pomoći je vezano za koreografiju”.

Plan je, dodaje, Drmić, u suradnji s HNS-om za svaku utakmicu rezervirati 500 do 2.000 ulaznica koje će se prodavati (prvo) onima koji su od Svjetskog prvenstva u Brazilu bili na najviše utakmica reprezentacije. Iako ne moraju biti članovi nove skupine, ti će navijači imati pravo prvenstva kupnje, a zatim će se ostatak karata nuditi članovima.

Više informacija od novoj skupini dostupno je ovdje, odnosno na službenim stranicama Kluba navijača Mi Hrvati.