Dok si rek’o keks: poljski šestoligaš je u sat i pol prodao dionice u vrijednosti od milijun eura

Iz KTS Weszła poručuju kako je to tek petina ponuđenog na burzi

Prava je pomama i strka nastala ovog jutra na varšavskoj burzi, kada su se u njenoj ponudi našle i dionice KTS Weszła, člana šestog ranga poljskog nogometa. Taj je klub nastao tek prije tri godine, kao dio istoimene medijske grupacije, krenuvši sa samog dna ligaške piramide.

Već u prvoj je sezoni ostvaren plasman u sedmu ligu, a prošle i promocija u Mazovjecku regionalnu ligu, pet koraka do Ekstraklase. Ambicije su sad itekako porasle, a tome u prilog idu i brojni navijači na tribinama, koji vjerno prate utakmice svoje momčadi iz Varšave. Mnogi od njih od danas su i dioničari voljenog im kluba, jer samo u sat i pol je prodana gotovo petina svih ponuđenih dionica.

Njihova je vrijednost 4,5 milijuna poljskih zlota, odnosno oko milijun eura, što znači da se u Weszłu nadaju kako će do kraja akcije skupiti gotovo pet milijuna eura. Ta će sredstva uložiti u razvoj prve momčadi, ali i u omladinski pogon, dok će dioničarima ponuditi sijaset pogodnosti.

“Pojedinci koje se odluče na kupovinu naših dionica, moći dati svoj glas u svim važnijim odlukama za naš klub. To će se realizirati ulaskom u klupsku upravu, ali i glasanjem putem aplikacije. Naravno, veći broj dionica omogućuje vam i više glasova kod donošenja odluka. Primjerice, tu spadaju pitanja u vezi s izborom ili smjenom trenera, kao i kod nekih birokratskih stvari”, stoji u opisu ove akcije.

Ipak, odluke o transferima igrača, kao i o samom sastavu momčadi van su dosega njihovih dioničara. No, imat će i oni indirektan utjecaj, svojim izborom članova Uprave ili angažiranjem određenog trenera. Također, putem spomenute će aplikacije svi dobiti informacije o financijskom stanju ili rezultatima utakmica, ali i prijenos svih Weszłovih dvoboja.

“Tamo će se stvoriti prava mala zajednica naših dioničara i navijača. Omogućit ćemo im tako direktnu i međusobnu komunikaciju, a putem nje moći će se i podnositi prijedlozi određenih zahtjeva, vezanih uz budućnost našeg kluba”, dodaju iz Weszła.

Čak 60 posto će se prikupljenih sredstava uložiti u infrastrukturu, 25 u samu momčad, a ostalih 15 u razvoj i održavanje aplikacije. Dakle, za samo 180 poljskih zlota, odnosno nešto manje od 300 kuna, možete kupiti jednu od Weszłovih dionica i postati dio ovog kluba.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.