Domagoj Duvnjak o propuštenom Euru: ‘Vjerojatno je korona otišla i na leđa’

Kapetan reprezentacije prokomentirao je kaotični turnir

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je jučer svoju posljednju utakmicu na Euru i remizirala s Nizozemskom.

Plasman u polufinale nije bio niti blizu, a osim rezultatskog podbačaja hrvatski nastup na bizarnom Euru obilježili su i brojni problemi s koronavirusom. Domagoj Duvnjak zbog koronavirusa i problema s leđim na turnir nije niti optutovao, a za Sportske novosti progovorio je o svim komplikacijama koje su ga snašle u posljednjih mjesec dana.

“S Kielom sam 26. prosinca igrao Bundesligu, 27. sam bio u Zagrebu i 31. me ukočilo s tim da sam imao problema zbog kojih sam igrao s blokadama još tijekom prosinca u Kielu. 1. 1. sam došao s reprezentacijom na okupljanje, zaključili smo da s tim leđima nije moguće igrati, a onda sam nažalost 4. siječnja dobio i koronu. I tako sam bez treninga bio do 11. siječnja, ali i bez terapije za leđa, jer je to bilo nemoguće napraviti. Nisam u to vrijeme izašao iz sobe. Vjerojatno je korona otišla i na leđa. Uostalom, da si skroz zdrav, da ležiš deset dana to je loše za sportaša”, rekao je Duvnjak.

“Bila je ideja da nastavim i da ako budemo mogućnosti da ću doći. Međutim napravio sam sve preglede u Kielu kada sam došao, Bogu hvala bilo je dobro, ali prošlo je 25 dana da nisam deset metara potrčao. Naravno da sam bio u kontaktu s izbornikom, s dečkima, bila je mogućnost da sjednem na klupu, ali nije bilo smisla”, dodao je.

“Preponosan sam na sve koji su došli tamo, svi su bili spremni i uskočiti i to je ono što nas krasi već dugi niz godina. Nije bilo zdravlja, nije bilo smsila varati sebe, jer u ovom stanju ne bih mogao pomoć. A u neku ruku dobro je da se ovo i dogodilo, jer smo dobili neke nove snage”, zaključio je.

Hrvatsku sada čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Ždrijeb je 29. siječnja, a dvije utakmice na rasporedu su 13. i 16. travnja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.