Držimo fige: barem na papiru postoji scenarij u kojem bismo World Series gledali na —Božić

Vodstvu MLB lige upućena su dva prijedloga

Neki su više suvisliji, drugi manje, treći nisu uopće, ali prijedloga kako u praksi omogućiti održavanje MLB sezone ne nedostaje i stižu za različitih strana. Sve je, naravno, još uvijek u domeni nagađanja ili, bolje rečeno, mašte, ali što drugo preostaje?

Pa ako je već nada trenutno jedna opcija, postoji li bolji scenarij od ovoga?

Recimo, Scott Boras, MLB superagent, obavio je razgovore s igračima i vodstvu MLB-a uputio dva prijedloga koja barem u teoriji izgledaju izvedivo. Prvi je onaj prema kojemu bi svaka momčad svejedno odigrala 162 utakmice, pod uvjetom da sezone počne prvog lipnja. Drugi uključuje 144 utakmice i početak sezone prvog srpnja.

“Sve smo isplanirali. Moguće je”, rekao je Boras za Los Angeles Times. “Proučili smo klimu i prosječna temperatura u južnoj Kaliforniji u prosincu iznosi 19.4 Celzijeva stupnja, što su povoljniji uvjeti za igranje bejzbola nego u većini gradova u ožujku ili travnju. Postoji 11 stadiona na kojima bi se mogle igrati utakmice u post-sezoni, dok bi se World Series igrao na neutralnom terenu.”

Prema svemu sudeći, ništa protiv prijedloga nemaju niti igrači koji su spremni igrati dvije utakmice u jednom danu više puta tijekom sezone.

Ono što je sigurno, međutim, je to da protiv ovakvog modela ništa protiv ne bi imali i navijači i gledatelji. Jer, u post-sezoni bejzbol bi se igrao svakog dana u Anaheimu, Arizoni, Houstonu, Los Angelesu, Miamiju, Milwaukeeju, San Diegu, Seattleu, Torontu, St. Petersburgu u Floridu i Arlingtonu u Texasu.

Uglavnom, wild-card utakmice igrale bi se 3. prosinca, polufinala i finala u svakoj od liga od 5. do 9. prosinca, odnosno od 11. do 17. prosinca. I World Series od 19. do 26 prosinca.

Dakle, World Series na Badnjak i Božić?

Držimo fige.