Dva otkaza u Valenciji: trener Celades je najuren, a direktor Sánchez se uvrijedio pa dao ostavku

Voro González ponovno, šesti put u ulozi privremenog rješenja preuzima klupu

Albert Celades može početi tražiti novi posao.

U večernjim satima ponedjeljka Valencia je kratkim priopćenjem potvrdila da je uručila otkaz dosadašnjem treneru, da on odmah stupa na snagu i da će prvu momčad do kraja aktualne sezone voditi privremeno rješenje, dosadašnji Celadesov pomoćnik Voro González.

Dotični je gotovo cijeli život vezan za klub iz rodnoga grada. Godine je proveo igrajući u njemu, a trenerska karijera veže mu se isključivo za Valenciju u koju često uskače kao vatrogasno rješenje. Točnije, u toj se poziciji našao sad šesti put.

Reakcija klupskih čelnika o raskidu suradnje s Celadesom ne čudi ukoliko se zna da je Valencia od početka nastavka sezone upisala tek remi i pobjedu uz tri poraza, odnosno od maksimalnih 15 osvojila mršava četiri boda. Trenutačno se nalazi na osmome mjestu poretka klubova koji se natječu u španjolskom prvenstvu.

Celadesu je ovo bio prvi samostalni posao u nekome klubu nakon što je bio pomoćnik Julenu Lopeteguiju u Real Madridu.

Burna večer u ponedjeljak postala je još malo burnija nakon što priča o odlascima tu nije stala.

Brzo nakon ovog priopćenja klub je na Twitter stavio još jedno. U tom se navijači obavještavaju da je ostavku na mjesto sportskoga direktora podnio César Sánchez. Ne navodi se zašto, međutim, saznaje se da je tako postupio po odluci kluba o smjeni trenera. Njega po tom pitanju nitko nije ništa pitao niti ga je o tome obavijestio pa se uvrijeđen odlučio maknuti…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.