Figa za Ronalda: Paulo Dybala proglašen je najkorisnijim nogometašem u Italiji

Kulusevski je najbolji mladi igrač, Immobile vodeći napadač...

U Italiji je prije nekoliko dana završena nogometna sezona, a došlo je vrijeme i za individualne nagrade koje se dodjeljuju najistaknutijim pojedincima na zelenom terenu.

Kako su odlučile glavešine Serie A, najkorisniji igrač u netom kompletiranoj talijanskoj sezoni je Paulo Dybala. Juventusov magični Argentinac dobio je prednost ispred inače nezaobilaznog Cristiana Ronalda, a priznanje će mu poslužiti kao pečat na izvrsnu sezonu u kojoj je zabio 11 ligaških pogodaka i ostvario jednako toliko asistencija. U ostalim natjecanjima (Coppa Italia, Liga prvaka i Talijanski superkup) dodao je još šest pogodaka, a namjestio ih je tri…

Nije Dybala jedini igrač Stare dame koji se ove sezone može pohvaliti individualnim ostvarenjem; Wojciech Szczęsny, koji je sačuvao mrežu 11 puta, proglašen je najboljim vratarom. Titula najboljeg braniča dodijeljena je Interovu Stefanu De Vriju, a Papu Gómez, koji je i u protekloj sezoni bio ključni dio Atalantina ofenzivnog stroja, zaradio je priznanje za najboljeg veznog igrača.

Naravno, europska Zlatna kopačka Ciro Immobile vodeći je napadač u Italiji, a (donedavno) Parmin Dejan Kulusevski proglašen je najuvjerljivijim igračem do 23 godine.

Inače, u obzir su uzeti svi relevantni statistički parametri uz znanstvenu evaluaciju, a valja spomenuti kako su se tijekom nje računale i utakmice iz Kupa te Superkupa. Dakle, Dybala je u Italiji postao apsolutni kralj, a vojska Ronaldovih simpatizera mogla bi se na društvenim mrežama potužiti kako je portugalski gigant nepravedno izvisio…