Finale tenisačica na US Openu privuklo je u SAD-u više gledatelja od muškog petu godinu zaredom

Trijumf Emme Raducanu pratilo je 3,4 milijuna gledatelja

U subotu je navečer mlada Britanka Emma Raducanu stigla do najvećeg uspjeha svoje karijere. U finalu je US Opena s 2-0 u setovima svladala tek dva mjeseca stariju Leylu Fernandez, u prvom finalnom meču ovog turnira u kojem su obje tenisačice još uvijek bile tinejdžerice.

Taj je njihov susret plijenio pažnju čitavog teniskog svijeta, ali i dobrog dijela američke publike. I to čak i više nego muško finale, koje se održalo večer kasnije, već petu godinu zaredom. Prema podacima ESPN-a, koji je prikazivao oba ta meča, ženska je završnica imala više gledatelja nego ona između Daniila Medvjedeva i Novaka Đokovića.

Ta američka televizijska kuća objavila je podatke o gledanosti, po kojima je dvoboj Raducanu-Fernandez pred malim ekranima pratilo 3,4 milijuna Amerikanaca. S druge strane, Medvjedeva je do prvog Grand Slama karijere pratilo ‘tek’ 2,7 milijuna gledatelja.

Tako je ove godine finalni dvoboj u ženskoj konkurenciji privuklo čak 37 posto više znatiželjnih promatrača nego lani, kada je Naomi Osaka svladala Viktoriju Azarenku. Inače, ne trebaju čuditi ovakve brojke, jer tenis je najgledaniji među ženskim sportovima, a lani su dvije najplaćenije sportašice bile upravo tenisačice — Osaka i Serena Williams.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.