Forbes je malo analizirao Bogdanovićevu sezonu. Autor teksta još nije siguran isplati li se on Jazzu

U napadu je koristan, problem je njegova obrana

ʻKada je franšiza Utah Jazz potpisala Bojana Bogdanovića na četiri godine u ljetnom poslu vrijednom 73,1 milijun američkih dolara, bio je to potez koji se hvalio, premda su se neki, razumljivo, čudili iznosu.ʼ

Uvod je ovo teksta koji je objavljen danas na internetskim stranicama Forbesa u analizi učinka hrvatskog košarkaškog reprezentativca u njegovoj premijernoj sezoni za sastav iz Salt Lake Cityja.

Podsjeća se da mu je ovogodišnja plaća visoka 17 milijuna dolara te da će ona u posljednjoj godini zajedničke suradnje narasti za 2,6 milijuna, a pritom i izražava čuđenje jer, navodi se, riječ je o veteranu čiji je prosjek poena karijere bio 13,3 poena.

Također, upitno je bilo što Bogdanović donosi Jazzu po pitanju faze igre u kojoj je momčad koncentrirana na branjenje. Upravo se obrana kroz daljnji tekst navodi i kao njegov najveći minus.

Brandon Dill/Getty Images via Guliver

Njegov +/- nije loš, ali uvelike ovisi o minutaži koju dijeli s Rudyjem Gobertom, dvije uzastopne sezone najboljim obrambenim igračem NBA lige. U trenucima kad francuski centar odmara na klupi on drastično pada pa se zaključuje da je u New Orleans Pelicanse otišli Derrick Favours na toj strani bio bolje rješenje od Bogdanovića.

Bogdanović ne pridonosi mnogo obrani, obrambeni skok mu nije za pohvalu, a ne brani dobro niti perimetar niti obruč. Posebice, objašnjava se, težak teret pada na Gobertova leđa kod igre u postavi s Mikeom Conleyjem i Donovanom Mitchellom.

Napad je druga priča.

Bogdanović je brzo u Jazzu pronašao ritam i praktički ga ne gubi kroz cijelu sad odgođenu sezonu. Na prosjeku je od 20,2 poena po utakmici s tri ubačene trice po susretu. Prosjek iza crte mu je 41,4 posto, ukupan 44,7 posto, a navedeno ga svrstava na stranu koja će reći da je franšiza njegovim dovođenjem vjerojatno napravila dobar posao.

Da bi se to u potpunosti moglo zaključiti, odnosno da bi se dobio krajnji odgovor na pitanje što je Jazz njegovim dovođenjem dobio u napadu, a što izgubio u obrani, navodi izvor, bit će potrebno obratiti pažnju na Bogdanovićeve igre u doigravanju.

Kad ono započne.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.