Gorica se slikama nastale štete potužila na stanje stadiona poslije gostovanja Hajduka i Torcide

U klubu imaju plan kako ovome stati na kraj

ʻNa terenu je sve proteklo u sportskom duhu, maksimalno korektno i bez ikakvih repova – pa zašto i ne bi? – ali u ogledu Gorice i Hajduka u utorak navečer, nažalost, nekorektnost se događala negdje drugdje. Na tribinama, na istočnoj strani, na dijelu gdje su bili gostujući navijači. Posljedice su jasno vidljive…ʼ

Piše ovo na službenim web-stranicama kluba iz Velike Gorice na kojima manja galerija dokazuje razmjere štete napravljene na dijelu tribina. Navode iz kluba da je ʻnemoguće dokučiti kome i čemu su potrebni ovakvi prizoriʼ podsjećajući da su lokalna zajednica i klub nedavno investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine.

U želji da se podigne standard stadiona i kluba ona je potpuno prekrivena sjedalicama. Dio njih u potpunosti je uništen, dio sada neupotrebljiv.

U klubu imaju ideju kako pokušati obuzdati ovakav način izražavanja.

ʻVelika Gorica je kulturna i civilizirana sredina, lišena devijacija takve vrste, i svima nama u klubu potpuno je neprihvatljivo pristati da se takvo što ponavlja. Zbog posljedica koje su ostale nakon utakmice s Hajdukom, čelni ljudi kluba ozbiljno će razmisliti o smanjenju kapaciteta za gostujuće navijače na 5 %. Druga opcija je značajno povećanje cijene ulaznica za gostujuće navijače, što je u ovakvim situacijama jedini način da klub ne troši vlastita sredstva zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca ili navijačkih skupinaʼ, zaključuje se.