Gume su presudile: Max Verstappen stigao je na Silverstoneu do prve pobjede u sezoni

Hamilton je završio drugi, a Bottas treći...

Nakon četiri uzastopne pobjede za Mercedes, danas se na Silverstoneu slavi u Red Bullovoj garaži.

Max Verstappen završio je prvi, Lewis Hamilton drugi (s najbržim krugom) i Valterri Bottas treći u petoj utrci sezone. Charles Leclerc je četvrti, a Alexander Albon peti.

Verstappen je startao četvrti. U prvom krugu odmah je prestigao Nica Hulkenberga i ‘prikačio’ se dvama Mercedesima ispred sebe. Vodstvo je preuzeo nakon što su Bottas i Hamilton završili u boksu.

Verstappen je utrku započeo s tvrdim gumama, dok su Bottas i Hamilton vozili sa srednje tvrdim gumama. Verstappen je bio upadljivo brži i do pobjede ne na koncu došao zbog toga što je njegov bolid prema gumama bio ‘nježniji’ od Mercedesovih bolida.

U 26. krugu Verstappen se vratio na srednje tvrde gume da bi se samo šest krugova kasnije ponovno vratio tvrde. Bottas i Hamilton na tvrde su se prebacili u 13. i 14. krugu, ali su se nastavili mučiti. Hamilton je nove gume stavio tek u 41. krugu, ali vremena za hvatanje prvog mjesta više nije bilo dovoljno.

Svejedno, ovakvim raspletom Hamilton je svoje vodstvo u odnosu na Bottasa povećao na 34 boda. Verstappen je pak sada drugi i za Hamilton zaostaje točno 30 bodova.