Hazard o protestu njemačkih igrača: ‘Ovdje smo došli zbog nogometa, a ne političkih poruka’

“Bolje da to nisu napravili, trebali su se fokusirati samo na utakmicu”

Još ne stišava bura nakon jučerašnjeg protesta njemačkih nogometaša, koji su na službenom fotografiranju uoči poraza protiv Japana (2-1) svoja usta prekrili rukama. Time su dali svojevrstan odgovor na FIFA-inu zabranu korištenja kapetanske trake u duginim bojama, u sklopu inicijative OneLove, ali i prosvjedovali protiv katarskih organizatora te kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Mnogi su, nakon tog poraza, ovu gestu Njemačke odmah su počeli ismijavati, naglašavajući kako su se ipak trebali držati onoga što im ide od ruke i zbog čega su stigli u Katar. Tim se porukama danas pridružio i belgijski kapetan, Eden Hazard.

“Bolje da to nisu napravili, već su se trebali fokusirati samo na nogomet, jer su na kraju izgubili utakmicu. Svi mi smo ovdje došli igrati nogomet, a ne slati političke poruke, jer ima ljudi koji se bave time. Mi se moramo koncentrirati na nogomet”, poručio je Hazard.

I on je, baš kao i njemački kapetan Manuel Neuer, u Kataru trebao nositi traku s duginim bojama, no kraju je ta inicijativa propala, i to samo zbog prijetnje dobivanja žutog kartona.

“Nije mi baš ugodno pričati o tome, jer sam ovdje samo zbog nogometa. Stigla nam je ta zabrana, pa nisam htio utakmicu započinjati sa žutim kartonom, to bi me ometalo u ostatku turnira”, zaključio je iskusni Hazard.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.