HNS će svaki dan putem videa omogućiti kućni trening mladim nogometašima. Ovako to izgleda

Hrvatski nogometni savez organizirao je projekt #vježbajdoma

Pandemija koronavirusa uzrokovala je izvanrednu situaciju diljem svijeta, a u užem kontekstu, u hrvatskim krugovima i na nogometnom polju, zaključala više od 100.000 mladih nogometaša, ostavivši ih bez prilike da svakodnevno treniraju.

Nužnost iza onog što svakodnevno čujemo, a svodi se na ʻostani domaʼ, utječe na fizičku spremnost mladih nogometaša. Stoga je Hrvatski nogometni savez — s ciljem da potakne mlade nogometaše, ali i sve ostale sportaše, da tijekom ove izvanredne situacije, iskoriste vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti — organizirao projekt #vježbajdoma.

Obećaje se pritom svakodnevno objavljivati video s individualnim treningom koji mladi nogometaši mogu izvesti kod kuće samostalno, bez dodatnih sprava i pomagala.

Ovako, kao što se vidi u prvom primjeru:

ʻProjekt su kreirali glavni instruktor HNS-a Petar Krpan i instruktor kondicijske pripreme HNS-a Ivan Krakan, u suradnji s radnom skupinom predstavnika klubova 1. HNL mladeži. Radna skupina osnovana je u prosincu tijekom zimskog kampa HNS-a, a čine je predstavnici Osijeka (Miroslav Žitnjak), Rijeke (Edo Flego), Lokomotive (Jurica Čabraja), Hajduka (Andro Fistonić), Dinama (Anđelko Ivanjko) i Slaven Belupa (Vedran Medenjak).ʼ

“Znamo da će igrači koji su u školama profesionalnih klubova dobiti kvalitetne upute za rad tijekom ovog ʻprisilnog odmora ʼ, no HNS-ova zadaća je skrbiti za više od 100.000 mladih nogometaša diljem zemlje. Srećom, živimo u vrijeme kada tehnologijom možemo doprijeti do svakoga pojedinačno u njegovom domu. Smatramo da je ovo idealan način da omogućimo mladim nogometašima instrukcije vrhunskih trenera i stručnjaka za kondicijsku pripremu te ih potaknemo da rade na sebi u ova izazovna vremena. Sigurni smo da će izvođenje ovih treninga olakšati boravak kod kuće dečkima i djevojkama kojima sigurno teško pada odvojenost od treninga, lopte i suigrača. Kako se kaže – u zdravom tijelu, zdrav duh! Vježbaj doma!”, izjavio je Krpan.