HNS je osudio rasističko vrijeđanje Marcosa Mine u Zadru. Traži se sankcioniranje počinitelja

Prijateljska utakmica sa Šibenikom na Stanovima prekinuta je u 65. minuti

Zadar i Šibenik odigrali su u srijedu prijateljsku utakmicu koja je prekinuta prije 90. minute.

Naime, dio domaćih navijača ušao je na zatvorenu južnu tribinu na stanovima koji su uz hukanje bacili bananu, i to u smjeru Šibenikovog braniča Marcosa Mine. Rasistički ispad dogodio se u 65. minuti i utakmica je prekinuta.

Danas se o incidentu oglasio i HNS.

“Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja”, stoji u priopćenju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s