HEP logo generalni partner Telesporta

Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa sljedeći mjesec. Pretpoziv je dobio Toma Bašić

Hrvatska će od 11. do 17. studenoga igrati tri utakmice

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić puhnuo je danas 54 svjećice na rođendanskoj torti i potvrdio popis igrača na koje računa u trima predstojećim utakmicama tijekom akcije izabrane vrste u studenom.

Hrvatsku reprezentaciju u Istanbulu 11. studenog očekuje prijateljski ogled protiv domaćina Turske, a potom i ozbiljnija akcija u Ligi nacija. U Solni će 14. odigrati susret protiv Švedske, a tri dana poslije i zaključiti natjecanje u grupnoj fazi ogledom protiv Portugala na Poljudu.

Izabrana vrsta okupit će se 9. studenoga u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje u Stockholm. Odmah po završetku utakmice ondje kreću na put prema Splitu.

“Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija”, izjavio je Dalić na čijem se popisu igrača s pretpozivima premijerno nalazi jedno novo ime.

Riječ je o Tomi Bašiću, Bordeauxovom veznjaku za kojeg mnogi već dulje vrijeme tvrde da mu je u reprezentaciji i mjesto. Za momčad iz gornjeg dijela poretka francuskog prvenstva 23-godišnjak igra redovito, u pravilu kao član udarnih 11. Francuski mediji, konkretno L’Equipe i France Football, redovito mu posvećuju retke birajući riječi kojima hvale njegove igre, a i bio je uvrštavan u njihove idealne momčadi kola.

Pretpoziv je tu, a ovisno o situaciji vezanoj i uz širenje koronavirusa možda će biti i aktiviran.

S druge strane, na popisu se ne nalazi dosad redovno pozivani Tin Jedvaj. Minutaže za njega nema u Bayeru, a sad niti mjesta na Dalićevom popisu.

Nakon četiri odigrane utakmice u Ligi nacija Hrvatska se nalazi na trećem mjestu ljestvice s tek Švedskom iza sebe. Posljednja je to pozicija koja osigurava ostanak u elitnoj grupi natjecanja i pobjeda protiv direktnog suparnika bio bi pun pogodak u smislu ostvarivanja zacrtanog plana.

Potom slijedi Portugal. Reprezentacija aktualnih europskih prvaka na otvaranju natjecanja svladala je Hrvatsku 4-1 i revanš s drugačijim ishodom ne bi bilo loše vidjeti. Čini se samo da se to baš i neće moći vidjeti uživo. Pogoršanje situacije s koronavirusom zatvorilo je tribine za publiku na sljedeća dva tjedna. Portugal stiže nakon toga, no postoji realna mogućnost o produljenja mjera ne bude li se situacija poboljšala…