Hrabri kao Goku i Vegeta: Agarie i Iwashita predvodili su Japan protiv Hrvatske

Agarie je proglašen i igračem susreta, a najproduktivniji Kauboj bio je Marić

Japan je večeras došao do izuzetno važnog rezultata remizirajući s Hrvatskom (29-29) na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, a svojom organiziranosti, hitrinom i efektnim napadima iskoristili su maksimum iz mnogobrojnih pogrešaka europskih doprvaka koji sa sebe još trebaju otresti određenu količinu nervoze.

Na napadačkom planu japanske reprezentacije najviše se istaknuo 27-godišnji Yuto Agarie koji je proglašen igračem utakmice. Srednji vanjski koji trenutno nastupa za Daido Steel danas je postigao ukupno pet zgoditaka iz sedam udaraca, jednako kao i njegov suigrač Rennesuke Tokuda, no s tri asistencije prometnuo se u ofenzivno najproduktivnijeg igrača svoje selekcije večeras. Agarie je bio stopostotan u udarcima sa šest metara i nešto manje uspješan iz sedmeraca te s devet metara gdje je ostvario realizaciju od 50 posto, no namjestio je najviše pogodaka od svih svojih suigrača i dao velik obol ostvarivanju remija koji je lako mogao završiti i kao pobjeda.

Vrlo se dobrim, pogotovo u prvom poluvremenu, pokazao vratar Yuta Iwashita koji je u prvih 10 minuta skupio četiri obrane i bio na nevjerojatnih 67 posto uspješnosti. Taj je postotak u nastavku očekivano pao na 30 posto s četiri dodatno obranjena šuta, a imao je 42 posto obrana kada je riječ o udarcima s devet metara te pritom dodao i jednu asistenciju.

Hrvatsku je sa sedam zgoditaka predvodio Marino Marić, a Domagoj Duvnjak upisao je četiri gola, šest asistencija te po jedan blok i ukradenu loptu. Luka Cindrić također je zabio četiri gola uz pet asistencija, a Ivan Pešić skupio je sedam obrana iz 28 udaraca prema njegovim vratima.

Sve u svemu, Japanci su večeras pokazali volju koje se ne bi posramili ni Goku i Vegeta iz Dragon Balla Z, a nadamo se da će u sljedećoj epizodi Handballa Z stvari krenuti bolje po Kauboje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.