HEP logo generalni partner Telesporta

Hrvatska je pogotkom Kristine Šundov svladala Litvu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Igračice koje vodi Mate Prskalo već su davno izgubile šansu za odlazak na EP

Hrvatska reprezentacija nogometašica upisala je pobjedu 1-0 protiv litavskih igračica u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. Druga je to slavlje naše izabrane vrste, a prvo nakon pet uzastopnih utakmica bez pobjeda. I ono premijerno upisano je protiv istih suparnica, tada s 2-1 u kolovozu prošle godine.

Ne mijenja ovo ništa na stvari.

Uz sada dvije pobjede, remi i četiri poraza Hrvatska je davno ostala bez mogućnosti za prvo mjesto skupine koje direktno vodi na kontinentalnu smotru, odnosno drugo s koje se ta šansa pruža nađe li se ekipa među tri najbolje drugoplasirane.

Jedini gol na današnjoj utakmici igranoj na stadionu Aldo Drosina u Puli postigla je Kristina Šundov u 81. minuti. Pogodak je stigao nakon slobodnog udarca koji je izvela Iva Landeka, a nakon kojeg je gužvu u kaznenom prostoru gostujuće ekipe najbolje iskoristila Šundov, inače igračica Basela, kojoj je ovo bio drugi pogodak u kvalifikacijama za Euro.

Pred reprezentacijom koju vodi Mate Prskalo samo je još jedna utakmica u ovom ciklusu. Igrat će je u utorak protiv Rumunjske, također u Puli.