Imamo jednu sjajnu vijest: gospodin Krunoslav Capak je potvrdio povratak publike na stadione

“Od 12. ili 14. lipnja kreću natjecanja uz gledatelje na otvorenom.”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je u ponedjeljak u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska da će se uskoro navijači moći vratiti na stadione.

“Od 12. ili 14. lipnja kreću natjecanja uz gledatelje na otvorenom, naravno uz epidemiološki okvir”, izjavio je Capak najavljujući povratak sporta pred publikom.

Hrvatski nogomet vratio se nakon pauze uzrokovane koronavirusom utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, a od petka do nedjelje igrane su pred praznim tribinama i utakmice 27. kola nacionalnog prvenstva.

Goran Stanzl/PIXSELL

Naredno kolo na rasporedu je od 11. do 13. lipnja pa treba vidjeti hoće li se popuštanje mjera primijeniti već na njih, odnosno hoće li se publika vratiti već u sljedećem kolu. U svakom slučaju trebala bi onda u onom idućem, 29., koje se igra sljedećeg tjedna u terminima u utorak i srijedu.

Osim za zaljubljenike u praćenje nogometa s tribina, ovo je sjajna vijest i za teniske fanove. Adria Tour koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru, a koji organizira prvi igrač svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom i na kojem će nastupiti neka od vodećih imena svjetskog tenisa, igrat će se tako pred publikom.