HEP logo generalni partner Telesporta

Imamo mali zaokret u priči. Stožer kaže da Osijek i Lokomotiva mogu igrati pred navijačima

“Što se nas tiče, utakmica Osijek — Lokomotiva može se odigrati s gledateljima na tribinama.”

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović kaže da stadioni dosad nisu okarakterizirani kao žarišta koronavirusa i da se utakmica Osijeka i Lokomotive, važna za izlazak klubova u kvalifikacije Lige prvaka, može odigrati pred publikom.

U suprotnosti je to od onog što je jučer objavio Hrvatski nogometni savez poručivši putem službenih web-stranica da je ʻIzvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja.ʼ

Navedenu rečenicu prati i sljedeća kojom se donesena odluka pojašnjava:

ʻTime se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.ʼ

Budući da je ova utakmica iznimno bitna klubovima u borbi za drugo mjesto, u Osijeku su se pobunili te su poručili da donesena odluka “sigurno nije u interesu nogometa” te da će se klub, kako je to za 24sata rekao sportski direktor Alen Petrović, “boriti do kraja” te učiniti sve što je moguće “da se igra pred publikom”.

Dubravka Petric/PIXSELL

“U utorak imamo sastanak sa Županijskim nogometnim savezom, nakon toga i sastanak sa Stožerom Osječko-baranjske županije. Radimo sve što je moguće da na tribine dođu navijači. Mi tu utakmicu možemo organizirati da ne bude rizična. Stadion ima kapacitet 18.000 mjesta, na tribine bi moglo 4000 ljudi i tu ne bi bilo nikakvog rizika. Ne razumijemo odluku HNS-a”, kazao je Petrović kojem, čini se, za pravo daje i Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Barem se tako može zaključiti iz izjave koju je za Sportske novosti dao načelnik tog stožera Goran Ivanović. Čudi se reakciji HNS-a i naglašava:

“Dobili smo dopise i NK Osijek i ŽNS Osječko-baranjske županije u kojem nas obavještavaju o odluci IO HNS-a i traže od nas preporuke što im je činiti kako bi se utakmica ipak odigrala u nazočnosti gledatelja i navijača. Iskreno, moram reći da ne razumijem zašto se to uopće dogodilo i zašto je HNS donio takvu odluku. Naime, Nacionalni stožer nije donio nikakvu novu odluku, a pogotovo zabranu odigravanja utakmice bez nazočnosti gledatelja i što se nas tiče, utakmica Osijek — Lokomotiva može se odigrati s gledateljima na tribinama.”

Kaže i da će se već dosad “iskomunicirane preporuke o mjerama koje se trebaju poštivati još malo nešto nadopuniti, pri čemu se NK Osijek treba obvezati da će te mjere biti ispoštovane”.

“I to je to. Konačno, stadioni dosad nisu okarakterizirani kao žarišta koronavirusa i ponavljam, što se nas tiče, ta se utakmica može igrati u nazočnosti gledatelja”, kazao je Ivanović.