HEP logo generalni partner Telesporta

Inter, Bayern i Real Madrid igrat će međusobno za europske zdravstvene djelatnike i bolnice

ʻEuropski kup solidarnosti - nogomet za herojeʼ na rasporedu je 2021. u trima gradovima

Nogometni klubovi Inter, Real Madrid i Bayern zajedno će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s ciljem prikupljanja sredstava za zdravstvene ustanove i djelatnike koji su na prvoj liniji boijišnice protiv koronavirusa.

ʻEuropski kup solidarnosti – nogomet za herojeʼ igrat će se 2021. godine, s ciljem ʻzajedničkog slanja poruke solidarnosti i isticanja važnosti kohezije između europskih zemalja, slanja konkretne pomoći medicinskim djelatnicima i bolnicamaʼ, objavio je na svojim stranicama talijanski klub.

Točno održavanje ovog prijateljskog turnira bit će poznato kada budu poznati i kalendari svake momčadi i kada se navijači budu mogli vratiti na stadion.

“Pandemija je snažno pogodila stanovništvo diljem svijeta. Velika predanost zdravstvenog osoblja bila je presudna kako bismo mogli gledati prema budućnosti. Ovom inicijativom želimo im zahvaliti i proslaviti njihov rad, a istovremeno poslati poruku jedinstva i solidarnosti među narodima”, izjavio je predsjednik Intera Steven Zhang.

Prihod od svih utakmica ići će zdravstvenim ustanovama. Utakmica Inter-Bayern igrala bi se u Milanu, a u Madridu Inter-Real Madrid, dok bi u Münchenu igrali Bayern i Real Madrid.