Istra 1961 oštro prema gradonačelniku na temu obnove travnjaka: ‘Pokazuje nezainteresiranost’

"NK Istri 1961 nikada nije ponuđen službeni prijedlog za obnovu travnjaka glavnog terena"

Travnjak na Aldo Drosini važi za jedan od najlošijih u HNL-u, a očito se u Puli radi (ili ne radi) na tome. Naime, traje spor i međusobno optuživanje oko projekta obnove, a sve je otišlo toliko daleko da je Istra 1961 službenim priopćenjem demantirala gradonačelnika Pule Filipa Zoričića.

Gradonačelnik je na potpisivanju ugovora o donaciji umjetnog terena na Valkanima uz Marijana Kustića održao konferenciju za medije na kojoj je kazao kako su iz grada ponudili Istri 1961 zajednički projekt obnove travnjaka, a dodao je u reakciji na istup oporbenog vijećnika da je sve dogovorio s Kustićem i Darkom Raić-Sudarom.

No, iz pulskog kluba tvrde da gradonačelnik laže pa su javno reagirali, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“NK Istra 1961 želi ovim putem službeno ponuditi odgovor javnosti i medijima u vezi s navodima pulskog gradonačelnika na temu održavanja i obnove gradskog stadiona Aldo Drosina”, navode, pa nastavljaju:

“NK Istri 1961 nikada nije ponuđen službeni prijedlog za obnovu travnjaka glavnog terena Aldo Drosine u suradnji s HNS-om i Gradom Pula.

NK Istra 1961 želi ovim putem službeno ponuditi odgovor javnosti i medijima u vezi s navodima pulskog gradonačelnika na…

Posted by NK Istra 1961 on Tuesday, September 19, 2023

Iznenađeni smo izjavom pulskog gradonačelnika, tim više što je Pula Sport d.o.o., gradska tvrtka koja upravlja stadionom, nekoliko puta odbila napraviti traženi servis terena po cijeni od približno 30 000€.

Svaki upit kluba upućen Pula Sportu, odnosno Gradu Puli direktno po pitanju situacije neodržavanja terena, ili loših tehnika koje se primjenjuju na njegovo održavanje, uvijek rezultira negativnim odgovorom Grada, temeljenim na izostanku financijskih sredstava.

U posljednjih mjesec dana napismeno su odbijene čak i ponude čije je troškove htio pokriti klub.

NK Istra 1961 plaća troškove najma stadiona, a taj se novac nažalost ne koristi na prijeko potrebno održavanje travnjaka glavnog terena stadiona Aldo Drosina.

Još jednom ovakve izjave uprave Grada Pule pokazuju nezainteresiranost i nedostatak znanja u vezi s navedenom problematikom”, oštro kazuju.

Ostaje nam tako očito samo čekati kraj ove sage, a do tada gledati kako loš travnjak utječe na kvalitetu nogometa u Puli…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.