Iz španjolske reprezentacije povuklo se 15 nogometašica. Traže smjenu izbornika

Tvrde da su metode Jorge Vilda štetne za njihovo emocionalno zdravlje

Španjolski nogometni savez objavio je da je primio 15 e-mailova od reprezentativki koje su zatražile da ne budu pozvane u reprezentaciju.

Razlog je izbornik Jorge Vilda čije metode, tvrde igračice, štete njihovom emocionalnom stanju i zdravlju. Također, nisu zadovoljne atmosferom u momčadi, načinima na koji se saniraju ozljede i izborom igračica.

Nezadovoljsto radom izbornika komunicirano je prema predsjedniku Luisu Rubialesu još prije tri tjedna. Održan je i sastanak s Vildom koji je nakon njega odbio odstupiti s funkcije. Održale su igračice nakon toga i novinarsku konferenciju na kojoj su proučile da imaju jamstvo da će doći do promjena. No, Savez nije odgovorio na zahtjeve.

A neće, čini se, ni sada.

Poručeno je da “igračicama nije dopušteno da dovode u pitanje kontinuitet izbornika i njegovog stručnog stožera, jer donošenje tih odluka ne spada u njihove ovlasti.”

“Savez neće dopustiti bilo kakvu vrstu pritiska od bilo kojeg igrača prilikom usvajanja sportskih mjera. Takvi tipovi manevara su daleko od primjera i izvan vrijednosti nogometa i sporta te su štetni”, stoji također u priopćenju.

Španjolska bi trebala igrati protiv Švedske u Córdobi 7. listopada.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s