Jamal Murray tek je treći igrač u NBA finalima koji je skupio 12 asistencija bez izgubljene lopte

Jokić je mozak Nuggetsa, ali Murray mu itekako pomaže

Jučer smo na Telesportu objavili tekst Vida Horvata o Jamalu Murrayju, Denverovu ratniku koji se nakon ozljede pokazao još boljim nego što je bio ranije, a i sinoćnja predstava poslužila je kao dokaz toj hipotezi. Adut Nuggetsa odigrao je ključnu ulogu u hvatanju treće pobjede u NBA finalu protiv Miami Heata (108-95), a njegova momčad sada ima dvije meč lopte koje može iskoristiti i osvojiti prsten.

Murray je sinoćnju utakmicu okončao s tek 15 poena, ali zato je bio iznimno raspoložen u razigravanju svojih suigrača pa je podijelio i 12 asistencija. To mu je bila četvrta utakmica zaredom da je ubilježio 10 ili više asistencija, što ranije nije uspjelo niti jednom igraču u prva četiri nastupa u NBA finalu — niti jedan drugi igrač nema ni tri takve uzastopne utakmice.

Također, Murray je svih 12 asistencija sinoć ubilježio bez izgubljene lopte. To su dosad u finalima napravili jedino Robert Reid 1986. (tada je podijelio 17 asistencija) i Magic Johnson (13) godinu dana kasnije.

Usto, asistirao je za sedam trica i sada je četvrti igrač u finalnim serijama u proteklih 25 godina koji su namjestili toliko u jednoj utakmici; prethodna trojica bila su Jimmy Butler, LeBron James i Jayson Tatum.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.