HEP logo generalni partner Telesporta

Još malo o krizi u Barçi: piše se da Bartomeu neće dati ostavku, ali i da je Messi kontaktirao Pepa

Sukob je u tijeku na relaciji kluba koji je ʻviše od klubaʼ i njenog najtrofejnijeg igrača

Potres u vidu faksa koji je sinoć iscurio u nekom uredu u Barceloni i danas je glavna tema svih španjolskih sportskih medija. Sasvim razumljivo ukoliko se zna da ga potpisuje Lionel Messi ispod teksta čiji je sukus i najvažnija rečenica ona da želi napustiti klub u koji je kao dječarac stigao 2001.

Teško je zapravo pratiti sve (polu)informacije kojima su danas puni mediji u Španjolskoj, no izbor nekih najvažnijih i danas govori o klauzuli u njegovom ugovoru i tvrdoglavosti klupskog predsjednika Josepa Marije Bartomeua koji se oglušuje na pozive javnosti da se makne iz kluba.

I dalje je glavno pitanje na koji način bi način Messi napustio klub ukoliko se zna da je aktualni ugovor potpisao prije tri godine te da on sadrži opciju odlaska na kraju sezone 2019./20.. U klubu navodno smatraju kako je ta opcija istekla 30. lipnja, ali Messi, javljaju razni insideri uključujući i Guillema Balaguea (koji mu je pisao biografiju), smatra da je to moguće ostvariti do kraja kolovoza čime bi besplatno napustio Barcelonu.

Inače, u Messijevom govoru mimo klauzule stoji da može otići ranije ukoliko zainteresirana strana Barceloni da bankovna jamstva u iznosu od 700 milijuna eura. Messi se sad navodno zainatio pa postoje i tvrdnje da ovaj tjedan nije odlazio na testiranja, niti na treninge i da je njegova odluka konačna.

Sukob je u tijeku na relaciji kluba koji je ʻviše od klubaʼ i njenog najtrofejnijeg igrača (34 titule), najboljeg strijelca (634 gola) i zapravo ikone bez koje većina navijača ne želi niti zamišljati sutrašnjicu. A ona bi za Messija, tvrde najčešće nadalje španjolski mediji, mogla biti u redovima Manchester Cityja. Ovo se navodi uz informaciju da je Messi kontaktirao omiljenog trenera Pepa Guardiolu i kazao mu da bi rado napustio Camp Nou i stigao kod njega na Etihad što je Pep, nastavlja se, s radošću dočekao. Inter, Paris Saint-Germain i Beckhamov Inter Miami klubovi su koji se provlače u istom kontekstu.

Bartomeu? Ima ih koji tvrde da Messi faksom vrši pritisak na njega i tjera ga tako prije izbora iz kluba, navijači zazivaju njegov odlazak, a neki su pisali i da je dao ostavku. Sport.es to demantira tvrdnjom da mu je to rekao sam predsjednik.

Rasplet slijedi.

Ili Bartomeu odlazi pa će se sve smiriti ili je Messi ovaj put krajnje ozbiljan. A nakon što su Luis Suárez, Arturo Vidal, Ivan Rakitić i Samuel Umtiti navodno u očima novog trenera Ronalda Koemana već označeni kao višak jasno je da slijedi rekonstrukcija u redovima momčadi. Samo, vjerojatno su tek rijetki zamišljali da ona neće biti rađena oko Messija.