Jučerašnji poraz pratilo je samo 9,2 milijuna Nijemaca, gotovo triput manje nego 2018.

Bojkot SP-a u Kataru očito je zaživio u toj zemlji

Jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem tijeku Svjetskog prvenstva svakako je preokret Japana, u jučerašnjem susretu s Njemačkom (2-1). Ta nacionalna katastrofa za sastav koji vodi izbornik Hansi Flick ipak nije bila toliko praćena, barem prema podacima tamošnjih tvrtki za mjerenje gledanosti.

Kako donosi tvrtka AGF, taj je dvoboj pratilo tek nešto više od 9,2 milijuna Nijemaca, što je popriličan pad u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo. Tada je, naime, utakmica protiv Meksika, u kojoj je njemačka reprezentacija također poražena (1-0), pred male ekrane privukla gotovo 26 milijuna gledatelja, odnosno gotovo trostruko više.

No, ona se odigravala u nedjeljno popodne, za razliku od jučer, kada je Njemačka igrala usred radnog tjedna. Doduše, nije problem u tome, jer je gledanost još jednog poraza njemačke izabrane vrste, onog protv Srbije na SP-u 2010., u petak od 13:30 sati gledalo oko 22 milijuna navijača, pa su uzroci ovogodišnjeg pada gledanosti drugačije prirode.

Naravno, riječ je o bojkotu dijela navijača i simpatizera, ponajviše zbog katarskih organizatora, odnosno kršenja ljudskih i radničkih prava u toj zemlji, zbog čega su prije početka utakmice protestirali i sami igrači. Na kraju se ispostavilo da su im se u tome priključili i gledatelji, no s obzirom na pruženu predstavu, a pogotovo u drugom poluvremenu, za Flickove izabranike to možda i nije tako loša vijest…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.