‘Junaci’ našeg doba: HRT je za Blažičkov serijal o srebru u Rusiji izdvojio milijun i pol kuna

Dokumentarni serijal "Junaci našeg doba" emitira se na HRT-u

Hrvatska javna televizija od 6. travnja emitira dokumentarnu seriju o uspjesima nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Serijal, pod imenom “Junaci našeg doba”, prikazuje se na HRT-u ponedjeljkom, a bit će emitirano pet epizoda. Riječ je serijalu klasične dokumentarne forme: arhivske snimke hrvatskog pohoda na srebro pripovjedno su uokvirene svjedočanstvima i intervjuima s akterima: reprezentativcima poput Luke Modrića, Danijela Subašića, Marija Mandžukića i ostalih.

Serijal je producirala tvrtka Nogomet promocija, u vlasništvu, koga drugoga, Ivana Blažička, uz pomoć ekipe s HNTV-a i HRT-ovog financiranja. Blažičko je također i u ulozi scenarista, uz Mislava Brcka, dok je redateljsku ulogu preuzeo Zlatko Mijoč.

HRT je, prema informacijama portala Nogomet plus, putem natječaja za svaku epizodu izdvojio po 313.575 kuna što znači da je javna televizija sudjelovala u ukupnom produkcijskom budžetu s iznosom od jednog milijuna i 567,875 kuna.

Isti portal navodi da je, kada se uzme u obzir financiranja po epizodama, riječ o drugom najskupljem odabranom dokumentarnom sadržaju.

HRT je za potrebe dokumentarnog programa putem javnih natječaja u 2019. godini izdvojila 10,7 milijuna kuna; 18 projekata dobilo je financijsku podršku, a ukupno se na natječaje za dokumentarni program javilo 137 raznih ponuđača s 241 ponudom.

Skup posao, ali suzdržat ćemo se od ironije…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s