Kada strast postane dodatni posao: P.J. Tucker u Houstonu otvara vlasititi dućan tenisica

Kralj tenisica u poduzetničkom izletu

P.J. Tucker, 3-and-D specijalist Houston Rocketsa, u NBA krugovima nosi neslužbenu titulu kralja tenisica. Danas je pak objavio kako će — pod uvjetom da sve ovo kroz što prolazimo nekako bude gotovo do listopada — u Houstonu otvoriti vlastiti dućan s tenisicama.

Naziv? The Better Generation.

Nekoliko bivših NBA igrača upuštalo se u slične poslovne izlete u prošlosti, poput Bobbyja Simmonsa, Derricka Williamsa i Dereka Andersona. Tucker je, međutim, posebna sorta, najveći stručnjak za kulturu tenisica u NBA ligi.

Tuckeru je ovo deveta sezona u NBA ligi, a u svakoj je sezoni nosio Nike tenisice. Kada je NBA liga 2018. godine ukinula regulacije boja na tenisicama Tucker se isprofilirao kao potpuni fanatik kada je riječ o onome što nosi na nogama. Prošle jeseni, primjerice, kada mu je istjecao ugovor s Nikeom i kada su mu druge kompanije nudile mogućnost signature tenisica (i vjerojatno vrlo pristojne svote novaca), čovjek je sve ponude hladno odbio jer se “nije želio ograničiti samo na jedan model”.

“Od početka ove priče samo sam želio igrati košarku, a kultura tenisica sastavni je dio priče”, kaže Tucker. “Jednostavno, jedno ide pod ruku s drugim.”

E sad samo još i da otvorenje dočeka unutar predviđenog roka…