Kaj te muči, Njofra? LeBron James postao je milijarder nakon izlaska novog Space Jama

Adut Lakersa prvi je NBA košarkaš koji je došao do takve zarade za vrijeme igračke karijere

Kako javljaju američki mediji, točnije, Sportico, najveća NBA zvijezda LeBron James službeno je postala milijarder nakon izlaska novog nastavka Space Jama koji je proteklog vikenda zaradio 32 milijuna dolara na box officeu.

Iako je teško očekivati da će LeBron do kraja karijere uspjesima prebaciti Michaela Jordana i njegovih šest osvojenih prstenova, u jednoj kategoriji ga je prešišao: postao je prvi NBA košarkaš koji je još za vrijeme igranja u ligi premašio zaradu od milijardu dolara. Naime, kako navodi spomenuti izvor, Jordanu je do spomenute brojke malo nedostajalo, ali ipak je nije uspio dostići dok je još haklao na parketu, čak i ako u obzir uzmemo inflaciju.

Zapravo, Jordanove najveće zarade uslijedile su upravo nakon završetka karijere i danas se može pohvaliti ukupnim prihodom od otprilike dvije milijarde dolara, a LeBron je od igračke plaće dosad zaradio 330 milijuna. Ostalih 700-injak dolazi od raznih ugovora, sponzorstava, licenciranja i medijskih poslova. Preciznije, James putem aktualnih partnera, njih 10-ak, zaradi više od 100 milijuna dolara godišnje, a među sadašnjim NBA košarkašima po zaradi mu je najbliži Kevin Durant.

On trenutno broji 580 milijuna dolara prihoda i mnogi prognoziraju kako će biti sljedeći u nizu aktivnih NBA milijardera, a Steph Curry trenutno je na 430 milijuna.

Dakle, džepovi su puni, a život je lijep…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.